Teknopark’ın ortağısınız sahiplenmenizi istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Teknopark’ın ortağısınız sahiplenmenizi istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2019 16:07

Başkent Üniversitesi Bilgi, İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (BUBİTTO) ile OSTİM Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici AŞ arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Haberin Devamı

Protokol ile üniversite-sanayi iş birliği, teknogirişim kültürünün geliştirilmesi ve teknoloji transferi faaliyetleri konusunda karşılıklı faydanın çoğaltılması hedefleniyor. İki kurum arasında süresiz olarak düzenlenen protokol, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal ve OSTİM Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın tarafından imzalandı.
Üniversitelerin daha fazla sahada olmasını istediklerini vurgulayan Aydın, “Biz buradan hareket ederek, Ankara’da teknoparkı olmayan üniversitelerden bir ekosistem oluşturalım diye bu bölgeyi düzenledik. Siz OSTİM Teknopark’ın ortağısınız; sahiplenmenizi istiyoruz” değerlendirmesini yaptı. Haberal da, “Başkent Üniversitesi olarak sanayi iş birliğini önemsiyoruz. Bu iş birliğinden sonra bu tür projelerimizin daha yoğun bir şekilde hayata geçeceğine inanıyoruz. Hocalarımızı da OSTİM’e yönlendirip, Teknopark’ta gerek proje üretmeye, gerekse burada aktif olarak çalışmaya teşvik edeceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!