Teknikokullar’ı lağım suyu bastı

Güncelleme Tarihi:

Teknikokullar’ı lağım suyu bastı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2017 16:31

Yenimahalle Teknikokullar bölgesinde taşan ve 15 gündür akmaya devam eden lağım suyu nedeniyle cadde ve sokaklar kokmaya başladı. Bölgede çok sayıda okulun bulunduğuna dikkat çeken vatandaşlar, “Hastalık riski çok yüksek” diyerek yetkililerden çözüm istedi.

Haberin Devamı

Yenimahalle Emniyet Mahallesi Teknikokullar bölgesinde taşarak akmaya devam eden kanalizasyon hattı nedeniyle bölgedeki bazı cadde ve sokaklar lağım suyuyla doldu. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı müdürlüklerin ve okulların da bulunduğu alandaki kanalizasyon akıntısının 15 gündür devam ettiğine dikkat çeken bölge sakinleri, Büyükşehir’e defalarca başvurmalarına rağmen sorunun çözülmediğini savundu. Kanalizasyon akıntısının özellikle öğrenciler ve memurlar için hastalık tehlikesi oluşturduğunu kaydeden bir mahalle sakini şunları söyledi:

BÖLGEDE ÇOK SAYIDA OKUL VAR

“Kanalizasyon akıntısı; Türkiye Voleybol Federasyonu’nun da bulunduğu Abant Caddesi’nden başlayıp, Milas Sokak, Boğaziçi Caddesi gibi civardaki sokaklara ulaşıyor. Hatta Gazi Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’nin karşısından Mevlana Bulvarı’na da pis su akıyor. Bölgede çok sayıda kamu kurumu ve okul var. Burada Mimar Sinan Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi, Mehmet Rüştü Uzel Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi, Türkiye Voleybol Federasyonu Spor Lisesi var.

Haberin Devamı

HASTALIK RİSKİ ÇOK YÜKSEK

Milli Eğitim’e bağlı birimler de burada. Özellikle memurlar ve öğrenciler bu cadde ve sokaklardan geçiyor. Lağım suyu hastalık riski oluşturuyor. Pis su nedeniyle yollardan yürünmüyor. Araçlar geçerken su sıçratıyor. Kokudan da geçilmiyor. ASKİ’yi ve Mavi Masa’yı defalarca aradık bize ‘şikayetiniz kayıt altına alındı, ilgileneceğiz’ deniliyor ama 15 gündür hiçbir sonuç alamadık. Başkent’in ortasında lağım suyu akıp gidiyor öğrenciler, insanlar üstüne basıp geçiyor. Bir an önce sorunun giderilmesini istiyoruz.”

 

BAKMADAN GEÇME!