Teknik eğitim masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Teknik eğitim masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 14:21

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve 173 meslek lisesi müdürü, Başkent’te istihdamı yaratan iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelerek mesleki ve teknik eğitimi masaya yatırdı.

Haberin Devamı

ASO 1. OSB’de gerçekleştirilen toplantıda iş dünyasının nitelikli ara eleman arayışı ve eğitimli personelin istihdama olan katkısı ve iş dünyasının mesleki eğitimden beklentileri detaylarıyla ele alındı. Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, “Ülkemizde yatırımın gelişmesi ve katma değerin artması ancak nitelikli insan kaynağı ile mümkün. Mesleki eğitim okulları sanayicinin ara eleman arayışına ve ülkemizin istihdam problemine deva olmaktadır. Mesleki eğitim dünyada ve birçok Avrupa ülkesinde normal eğitimden daha önemli görülüyor. Bugün geldiğimiz noktada birçok yatırımla mesleki eğitimde önemli bir yol aldık” dedi.

HEDEF NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜ

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay ise, istihdam odaklı olarak ihtiyaç duyulan nitelikte insan gücünü yetiştirmeyi hedeflediklerini aktardı. Gülay, “Genç kızlarımızın meslek sahibi olması yönünde ciddi çalışmalarımız var” dedi. Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt da, “Biz eğitimciler olarak sanayiciye katma değer sağlayacak vasıflı personelin yetiştirilmesi ve bilgiyle donatılması için uluslararası düzeyde araştırmalar yapıyoruz. Amacımız sanayicinin kalifiye eleman sıkıntısını çözmek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!