Tekerlekli sandalyeden nöral terapiyle kalktı

Güncelleme Tarihi:

Tekerlekli sandalyeden nöral terapiyle kalktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2019 16:43

Belindeki fıtıklar, kanal daralması ve dizlerindeki kireçlenmeler nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkûm olan 72 yaşındaki Gülderen Üngör, sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

Tuvalete gitmek için bile, duvara vurarak, anahtarını verdiği yan komşusunu çağıran Üngör, Fizik Tedavi Doktoru Hicran Demir Uşan’ın uyguladığı nöral terapi enjeksiyonlarıyla ilk seansta ayağa kalktı. Dr. Uşan, özellikle yaşlılar için umut olan nöral terapiyle ilgili şunları söyledi: “Serumla seyreltilmiş lokal anestezi kullanarak vücudun işleyişini bozan çeşitli alanlara ve ağrıyan bölgedeki cilde lokal anestezik enjeksiyon uygulanıyor. Son derece doğal bir tedavi yöntemi. Bedenin
yeniden düzgün çalışmasını sağlıyor. Yöntem, sinir işlevlerinin bozulduğu alanlarda, siniri çok kısa süreliğine bloke ettikten sonra tekrar normal fonksiyonunda çalıştırmaya başlıyor. Gülderen teyzemize de bu yöntemi kullandık.

Tekerlekli sandalyeden nöral terapiyle kalktı


İLK SEANSTA DÜZELME

Belinde ileri derecede fıtık, kanal daralması ve dizde kireçleme vardı. Dolaşım bozulmuştu. Tüm bunlar için ameliyat önerilmiş. ‘Ameliyat olmazsan yürüyemezsin’ denilmiş ama kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olmasına izin vermemiş kalp doktorları. Bana geldiğinde tekerlekli sandalyedeydi. Muayene masasına bile alamıyorduk. O kadar sıkıntılıydı. Öncelikle ultrason eşliğinde bele yönelik derin enjeksiyonlar yaptık. Hedefimiz dolaşımı düzeltmekti. Birinci seanstan sonra teyzemiz tekerlekli sandalyeden kalktı ve bastonla geldi. 5 seans da nöral terapi enjeksiyonları uyguladık. Artık durumu iyi ve kendi işini kendi yapıyor. 

Haberin Devamı

KENDİ İŞİMİ YAPABİLİYORUM

Gülderen Üngör ise tekerlekli sandalye döneminde çok zor günler geçirdiğini belirterek, “Artık tek başıma yürüyebiliyorum. Kendi işimi kendim yapıyorum, yemeğimi pişirebiliyorum. Bu benim için çok önemliydi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!