Tek seçenek galibiyet

Güncelleme Tarihi:

Tek seçenek galibiyet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2021 00:37

8 maçtır galibiyete, 4 maçtır da gole hasret kalan kırmızı-siyahlılar, zorlu mücadeleyi kazanıp camiaya umut verme peşinde. Eryaman Stadı’nda bugün saat 16.00’da başlayacak müsabakayı, hakem Alper Ulusoy yönetecek.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, sezonun bundan sonraki bölümünde, kendisi için belirleyici olacak nitelikteki kritik maçta Yeni Malatyaspor’u ağırlayacak. Eryaman Stadı’nda bugün saat 16.00’da başlayacak 27. haftanın zorlu mücadelesini hakem Alper Ulusoy yönetecek.
Teknik Direktör Mehmet Altıparmak yönetiminde çıktığı 3 maçta, 2 yenilgi ve bir beraberlik alan kırmızı-siyahlılar, kendi sahasındaki zorlu mücadeleyi kazanıp, hem 8 haftalık galibiyet hasretini bitirmeyi hem de ileriye umut taşımayı amaçlıyor.
Sahasındaki son karşılaşmada İttifak Holding Konyaspor karşısında aldığı 3-2’lik yenilginin ardından, Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayıran Yeni Malatyaspor’da, 6 maçtır kazanamıyor. Sarı-siyahlı ekipte cezalı olan Afriyie Acquah, takımdaki yerini alamayacak.

LİG MAÇLARINDA HİÇ KAZANAMADI

Gençlerbirliği’nin, Süper Lig tarihinde hiçbir maçta mağlup edemediği tek rakibi Yeni Malatyaspor (2 beraberlik - 3 yenilgi)
Gençlerbirliği’ne konuk olduğu 3 resmi maçın birini kaybeden Yeni Malatyaspor (1 galibiyet - 1 beraberlik) tek mağlubiyetini 2010-2011 sezonunda Türkiye Kupası’nda aldı. (2-0)
Süper Lig’de 4 maçtır gol atamayan Gençlerbirliği, kulüp tarihinde 5 maçlık bir hasreti sadece 1989-1990 sezunonda yaşadı.
Deplasmanda oynadığı son 3 Süper Lig maçını kaybetmeyen Yeni Malatyaspor (2 galibiyet - 1 beraberlik) daha uzun bir seriyi en son Aralık 2019’da yakaladı. (6 maç)
Süper Lig’de cuma günleri oynadığı son 6 maçın sadece birini kazanabilen Gençlerbirliği (1 beraberlik - 4 yenilgi), galip gelemediği 5 karşılaşmada da en az üçer gol yedi (toplam 18 gol)

BU TABLONUN DEĞİŞMESİ GEREKİR

Süper Lig’in geride kalan bölümünde en az isabetli şut çeken takım olan Gençlerbirliği (75), Rizespor’un (147) ardından kalesine en fazla şut gelen ekip konumunda. (134)
Bu sezon Süper Lig’de en fazla kafa golü yiyen takım Yeni Malatyaspor (10) bu şekilde Gençlerbirliği’nden (3) daha az gol bulan tek ekip ise Kayserispor (1)
Süper Lig’in 2020-2021 sezonunda en fazla maçın ilk golünü yiyen takım olan Yeni Malatyaspor (17), bu karşılaşmalardan en fazla puan çıkaran ekip konumunda. (13) Aynı süreçte en az maçın açılış golünü kaydeden takım ise Gençlerbirliği (6)
Bu sezon Süper Lig’de en fazla gol atan iki Gençlerbirliği oyuncusundan biri olan Robert Piris da Motta (4 - cezalı olan Daniel Candeias ile eşit) bu gollerin tamamını iç saha karşılaşmalarında penaltıdan attı.
Süper Lig’in geride kalan bölümünde 10 gol atan Yeni Malatyaspor forveti Adem Büyük, kariyerinin en yüksek sayısını yakaladı.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ EKSİKLER VAR

Haberin Devamı

SEZON başından bu yana eksiklerden yana çok sıkıntı çeken Gençlerbirliği, hayati önemdeki maçta da önemli oyuncularından faydalanamayacak. Savunma ve forvette doğan açığı, farklı isimler kapatmaya çalışacak. Sakatlıkları süren Bogdan Stancu, Diego Angelo ve Zargo Toure’nin yanı sıra rahatsızlığı nedeni ile uzun bir süre takımdan ayrı kalacak olan Giovanni Sio, bugünkü maçta forma giyemeyecek. Yukatel Denizlispor karşılaşmasında sezondaki 8. sarı kartını görüp, ikinci kez cezalı duruma düşen Daniel Candeias da görev yapamayacak.

Kadrolar:

Gençlerbirliği:

NORDFELD
JOHANSSON
ARDA
H.İBRAHİM
POLAMAT
SEFA
MOTTA
SONER
FURMAN
AYİTE
LİMA

Teknik Direktör: Mehmet Altıparmak

Yeni Malatyaspor:

Haberin Devamı

ABDULSAMED
CHEBAKE
SANTOS
SEMİH
HAFES
TETTEH
ZEKİ
HADEBE
KUBİLAY
ADEM
UMUT

Teknik Sorumlu: Murat Kayapınar

Stat: Eryaman
Hakem: Alper Ulusoy
Sat: 16.00
Yayın: Bein Sports

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!