TEiS: SGK şeker çubuğu için dayatma yapıyor

Güncelleme Tarihi:

TEiS: SGK şeker çubuğu için dayatma yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2011 00:00

Teis, SGK’nın eczacılara, depolardan 70 kuruşa satın alınan şeker ölçüm çubukları için ‘32 kuruşa satacaksın ve fark almayacaksın’ dayatmasında bulunduğunu öne sürdü. TEİS Genel Başkanı Saydan, “Eczacının zararı nasıl karşılanacak?” diye sordu.

Haberin Devamı

TÜM Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, yeni uygulama ile SGK’nın şeker çubuğu dayatması yaptığını belirtti. Saydan şunları söyledi: “Danıştay kararı sonrasında, diyabet hastalarının mağdur edilmeyeceğini ve her şeyin eskisi gibi olacağını açıklayan SGK yetkilileri, Danıştay kararını yanlış yorumlayarak, daha önce tane başına 55 kuruşunu karşıladıkları şeker ölçüm çubuklarının sadece 32 kuruşunu karşılayacaklarını açıkladılar. SGK yayınladığı bu SUT değişikliği ile vatandaşlarımızı yanıltmaktadır. Sağlık Uygulama Tebliğinde, ‘Kan şekeri ölçüm çubukları ve kan şekeri ölçüm cihazları, sözleşmeli eczanelerden temin edilecektir. Eczaneler kan şekeri ölçüm cihazları için fark alabilir, ancak kan şekeri ölçüm çubukları için fark alamaz’ yönündeki madde de diyabetli hastalara hedef olarak, sözleşmeli eczaneler gösterilmektedir.

Haberin Devamı

Yarı fiyatına satacağız

İlaç Depolarından tanesine 60-70 kuruş ödeyerek aldıkları şeker ölçüm çubuklarını eczaneler yarı fiyatına fark almadan hastalara verdikleri taktirde, eczacıların bu zararları nasıl karşılanacaktır?
Yani SGK, depolardan şeker ölçüm çubuklarının tanesini 60-70 kuruşa alabilen eczacıya yaptığı düzenlemeyle ‘32 kuruşa satacaksın ve fark almayacaksın’ dayatmasında bulunuyor. SGK’nın diyabetli hastaların sorunlarını çözmek için bulduğu yol, eczacıların kasalarından geçiyor. Bu kesinlikle kabul edilemez ve kanuna aykırı bir tutumdur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!