Tehlike sınırından kaçış mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

Tehlike sınırından kaçış mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2022 15:18

30 puana sahip kırmızı-siyahlılar, rakibini yenip alt grupla olan mesafesini biraz daha açmayı hedefliyor. Eryaman Stadı’nda bugün saat 19.00’da başlayacak mücadeleyi, hakem Ozan Ergün yönetecek.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig’in 27. haftasında bugün, puan cetvelinin son basamağında bulunan Balıkesirspor ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak müsabakayı, hakem Ozan Ergün yönetecek.
Son maçında Beypiliç Boluspor’a deplasmanda 3-1 yenilen kırmızı-siyahlılar, kendi sahasında oynayacağı müsabakayı kazanıp, alt grupta yer alan takımlarla olan mesafeyi biraz daha açıp, ligde kalma baraj puanına yakınlaşmayı hedefliyor. Balıkesirspor ise son karşılaşmasında İstanbulspor’a sahasında 3-1 yenildi ve 11 puanda kaldı. Başkent ekibi son 3 maçtır kendi sahasında kazanamıyor, Balıkesirspor ise toplamda 3 maçtır kaybediyor.

İKİLİ REKABETTE GENÇLER ÖNDE

2 takım bugüne kadar 16 kez karşılaştı. Gençlerbirliği 8 galibiyet alırken, Balıkesirspor 6 kaz kazandı. 1 müsabaka ise berabere tamamlandı. Kırmızı-siyahlıların 16 golüne, kırmızı-beyazlılar 13 golle karşılık verdi. Ankara’da oynanan 7 maçta ise Gençlerbirliği 5 kez sahadan üstün ayrıldı. Bir maç berabere biterken, bir kez daha konuk takım galibiyet aldı.
2 takım arasındaki son 10 kapışmada, Gençlerbirliği rakibine 5-4 üstünlük sağladı. Bir maçta taraflar eşitliği bozamadı. Ligin ilk yarısında Balıkesir’de oynanan müsabakayı Gençlerbirliği, Blessing Eleke’nin golleri ile 2-0 kazandı.
Son 5 maçlık periyotta; Gençlerbirliği 2 galibiyet ve bir beraberlik alırken, 2 kez de yenildi. Balıkesirspor ise aynı süreçte çıktığı 5 müsabakada, 4 kez yenilirken, bir kez de kazandı.

MUHAMMED CEZALI BELYAEV SAKAT

Bugünkü müsabaka öncesinde, Gençlerbirliği’nin en golcü oyuncusu 8 golle Sandro Lima. Brezilyalı futbolcuyu, 5’er golle, Barış Alıcı ve Blessing Eleke takip ediyor. Balıkesirspor’da ise Halil Çolak 4 golle ilk sırada. Anıl Taşdemir’in 3, Oğuzhan Aynaoğlu’nun ise 2 golü var. Gençlerbirliği’nde, Beypiliç Boluspor maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Muhammed Bayır ile aynı maçın ilk yarısında yaşadığı sakatlık nedeni ile oyundan çıkan ve sahalardan yaklaşık 1.5 ay uzak kalacağı belirtilen Belyaev forma giyemeyecek. Konuk takımda da Doğa İşeri, cezalı olduğu için görev yapamayacak. MHK tarafından görevlendirilen hakem Ozan Ergün ise ilk kez 2 takımın bir maçını yönetecek.
Teknik Direktörler Metin Diyadin ile Giray Bulak, daha önce çalıştırdıkları takımlarda 2 kez karşılaşırken, iki maçı da Diyadin’in ekipleri kazandı.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERİ DAVET ETTİLER

Haberin Devamı

Gençlerbirliği yöneticileri, kulübün kurucularının okulu olan Atatürk Lisesi’ni ziyaret edip, öğrencileri, bugün oynayacakları Balıkesirspor maçına davet etti.
Gençlerbirliği yöneticileri; Esra Özel, İsmet Beltan, Mehmet Soylu ve taraftarlardan İlker Çolak, Atatürk Lisesi Müdürü Adil Yaman’ı ziyaret etti.
Adil Yaman’a Gençlerbirliği forması hediye eden yöneticiler, okul öğrencilerini de maça davet etti.
Gençlerbirliği kulübü, Balıkesirspor maçının bilet fiyatlarını, protokol tribünü bölümü için 30, maraton tribünü içe 20, kale arkası tribünü için de 15 TL olarak belirledi. Karşılaşmayı, passolig kartı olan sağlık çalışanları, öğretmenler ve kadınlar ücretsiz izleyebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!