Tehlike geçmedi kaynak gerekiyor

Güncelleme Tarihi:

Tehlike geçmedi kaynak gerekiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2020 23:37

Sarı-lacivertli ekibin son dönemde büyük sıkıntılar çektiğini, liglerin ertelenmesi sonrasında yaşadıkları mağduriyetin büyüdüğünü belirten Mert, “Bu zorlukları aşmak için para, bunun için de girişimde bulunmamız lazım. Ancak durum ortada” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, koronavirüs salgını nedeniyle lige verilen arada en çok mağduriyeti sarı-lacivertli ekibin yaşadığını ileri sürüp, “Bu kulüp sezona, transfer yapamadan başladı. İkinci yarıya girerken, transfer yasağını kaldırdık, dosyaları çözdük. Büyük paralar harcadık. Bu dönemdeki performansa bakıldığında 10. takımız. İyi bir çıkış yakalamış ve ligde kalacağımıza inanmıştık. Şimdi alınacak kararları bekliyoruz” diye konuştu.
Kendilerine 1 Haziran’dan önce liglerin başlamayacağı yönünde bilgi iletildiğini dile getiren Mert, sosyal medya platformunda ‘Güçlü futbol’ programına katılıp, görüşlerini açıkladı.

Tehlike geçmedi kaynak gerekiyor


GRUPLAR HALİNDE SAHAYA İNEBİLİRİZ

Futbolculara 20 Nisan’a kadar izin verdiklerini, bu sürenin 1-2 gün uzayabileceğini aktaran Mert, şöyle konuştu:
“Tesisleri açmadan, futbolcuların antrenman yapmasına olanak sağlayacak bir düzenleme düşünüyoruz. İki sahayı kullanıp, 5’rli gruplar halinde, sosyal mesafeyi koruyup çalışabilecekler. Önce test yaptıralım dedik. Bazı sıkıntılar yaşandığı için yasal olmadığını öğrenince vazgeçtik. Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri ile görüşme halindeyiz. Onlar, bu 5’erli gruplarla ilgili bir test çalışması yapabilir. Şu ana kadar, kulübümüzde rahatsızlık belirtisi gösteren olmadı.”
“Maçların başlaması belki Haziran-Temmuz’u bulabilir. Biz Antep’e gideceğiz. Belki de 40 derece sıcak olacak. Bize oynayın derlerse gidip oynarız. Ancak herkes futboldan koptu. Birçok teknik direktör aynı şeyi söylüyor. Biz, bu işi fırsata çevirelim derdinde değiliz. Kaytaralım istemiyoruz. Mantıksız bir şey söylemiyoruz. Bir alt ligden gelen takımların da hakkını koruyoruz. Lig 21-22 takımla oynanabilir. Avrupa liglerinde bunun örnekleri çok. Şampiyonluk için 4 takımın iddiası ortada. Onlar için bir turnuva yapılabilir. Play-off sistemi yok deniliyor. Bu kural herhangi bir yerde yazıyor mu ? Mantıklı bir karar alınması lazım. FIFA ve UEFA yaklaşımları doğrultusunda bir formül üretilebilir. Yayıncı kuruluşun zararı olsa bile taşın altına eline koymalı. Biz ticari işimizde zarar etmiyor muyuz? Ödeme yapılmaması bütün kulüpleri olumsuz yönde etkiler.”

RAKAMLAR HAYAL OLACAK GİBİ DURUYOR

“Ankaragücü’nün borcunun çoğu FIBA Factoring’e. 1-2 inşaat şirketinin alacağı vardı, alacaklarına dair temlik koydular. Sırada bekliyorlar. Haciz koyduranlar da oldu. Kulübe hiçbir şekilde gelir gelmiyor. Maç kazanıyoruz, 2 milyon 800 bin TL alıyoruz. Bu bizim elimize geçmeden, sıradaki alacaklılara gidiyor. Bizim açımızdan olumlu tarafı, borçlar azalıyor.
“Yeni dönemde her şey farklı olacak. Bu kulüpte yıllık 700 bin Euro’ya imza atmış oyuncu var. Bu saatten sonra bu rakamlar hayal olacak gibi duruyor. Kulüpler, yüzde 40’lara varan indirimlere gidiyor. Ötelemeler yapılıyor. Biz de kulüp başkanları olarak kendi aramızda görüşüyoruz. Bunun bir dengesinin sağlanması konusunda fikir belirtiyoruz. Kriterlere bakılarak ayarlama yapılabilir. Ancak, daha oralara gelmedik ki evden çıkamıyoruz.”

OYUNCULAR TEKLİFİMİZİ KABUL ETMEDİ

“Ankaragücü’ne Kehinde’den dolayı 3 dönem transfer yasağı ve 6 puan cezası gelebilirdi. Onun parasını bulup buluşturduk. Yoksa, Eskişehirspor’dan daha vahim bir tablo ile karşılaşabilirdik. 8-9 oyuncunun kaldığını ve 3 dönem bu oyuncular ve alt altyapıdan gelenlerle mücadele ettiğinizi düşünürseniz, ne derece ciddi bir badire atlattığımızı anlarsınız. Hala Orgill’in geldiği takıma bonservis bedeli ödüyoruz. Taksitlendirme yaptık, 75 bin Euro verdik. Oyuncunun neredeyse sözleşmesi bitecek biz hala kulübüne para ödüyoruz. Para akışımız zayıf, sponsor bulmakta zorlanıyoruz, diyoruz. Biz zaten 2 yıldır bekliyoruz cevabı ile karşılaşıyoruz.”
“Kimse Ankaragücü’nde dertler bitti sanmasın. Ankaragücü’nün önünde üç kritik dosya daha var. Cerci’nin 1 milyon alacağı görünüyor. Dava dosyası yargılaması da 62 bin 500 Euro civarında. Thomas diye bir oyuncu var ben kendisini hiç hatırlamıyorum. 2 milyon 295 bin Euro alacağı söz konusu. Szukala’nın da 491 bin Euro alacağı var. Üç dosyanın faizleriyle birlikte bize yükü 4 milyon Euro civarında. Bu da yaklaşık 30 milyon TL ediyor. Yükümüz hala bitmiş değil. Cerci’ye 600 bin Euro, Thomas’a da 1 milyon Euro teklif ettik alacaklarına karşılık, kabul etmediler. Bu parayı nasıl bulacağız, bunun için çalışıyoruz. Avukat ve menajerleri ile yakın zamanda tekrar temasa geçecektik ancak uçuş yasağı nedeni ile bunu askıya almak zorunda kaldık.”

AYLIK 16-17 MİLYONA İHTİYAÇ VAR

“Kone, Moukhtar, Kehinde, Hoff ve Bifouma gibi çok yüksek meblağlı dosyaları, tamamen kapattık. Bu oyunculara dünyanın parası verilmiş, bu kulübün geleceği için yazık değil mi ? Anlattığım bu 3 dosya yüzünden yeniden transfer yasağı gelebilir. Yerli oyunculardan Yalçın Ayhan ile Teknik Direktör İsmail Kartal’ın taksitlendirmesi dışında, dosyaları çözdük. Ankaragücü’nde sorunlar devam ediyor. 40 milyon TL vergi, 10 milyon TL SGK borcu yapılandırıldı. Bunlar için aylık 4 milyon TL’ye, kulüp giderleri için de aylık 11-12 milyon TL’ye ihtiyaç duyuyoruz. Bu da toplam 16-17 milyon TL ediyor. Ligler devam ederken, kurum, kuruluş ve insanlarla görüşüp, çözüm üretmeye çalışıyorduk. Yaşadığımız süreçte durum ortada.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!