TED’den 200 öğrenciye kapsamlı burs

Güncelleme Tarihi:

TED’den 200 öğrenciye kapsamlı burs
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 15:06

Türkiye Eğitim Derneği (TED) başarılı öğrencilere verdiği ‘Tam Destek Bursu’nun kapsamını genişletti.

Haberin Devamı

Dernek, Ankara genelindeki devlet okullarından 200 öğrenciye burs sağlayacak. Burs almaya hak kazanan öğrenciler, maddi desteğin yanında akademik, sanatsal ve sportif alanlarda da yıl boyunca devam edecek kurs ve derslerle desteklenecek. Lise eğitimlerinin sonuna kadar TED bursundan faydalanacak öğrenciler, başarılarını devam ettirmeleri durumda üniversitede de burslarını koruyacak. Valilik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TED arasında imzalanan 4 milyon TL’lik projeyle 5 yıl içerisinde bin 500 ihtiyaç sahibi çocuğa ulaşılması hedefleniyor. “Türkiye’deki en büyük sorun eğitimdeki sosyal adaletsizlik” diyen TED Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

SOSYAL GELİŞİMLERİNE DESTEK OLACAĞIZ

“Bugüne kadar yaptığımız burs sisteminden farklı olarak, kendi okulunda okurken mali imkanı düşük başarılı çocukları nitelikli burs vermeye başlıyoruz. Türkiye’de ‘burs’ dediğiniz zaman harçlık veya para vermek olarak algılanıyor. Biz bu çocukları bu ülkenin geleceği için 9’uncu sınıftan alacağız. Matematik, Türkçe ve ingilizce’den başlayacağız. Bütün lise hayatları boyunca hiçbir ücret ödemeden, akademik kurslara tabi tutacağız.

Haberin Devamı

TED’den 200 öğrenciye kapsamlı burs


MODERN ÇAĞIN GERİSİNDE KALMAYACAKLAR

Belli bir başarı çizgisinde devam ederlerse üniversitede de burslamaya devam edeceğiz. Annesi babasının parası olanların eğitim hakkıyla olmayanların arasında büyük bir uçurum var. Bunun kapatmanın tek yollu para değil, bu çocukların ilgi alanlarının ve mizaçlarını tespit edeceğiz, gerekli olan spor ve sanat gibi dallarda eğiteceğiz. Bu çocuklar modern çağın gereksinimlerine uygun bir şekilde yetiştirilecek.”

BAŞVURU KOŞULLARI

Bursa başvuracak öğrencilerin; 2017-2018 öğretim yılında MEB’e bağlı resmi bir okulda 9’uncu sınıfa devam edecek olmasının yanı sıra, TEOG yerleştirme puanının en az 470 alması ve, ekonomik koşullar itibariyle maddi desteğe ihtiyaç duyması (ailesinin aylık gelirinin 3 bin TL’den yüksek olmaması) gerekiyor. Çankaya, Gölbaşı, Mamak, Sincan, Yenimahalle, Altındağ ve Keçiören ilçelerindeki devlet okullarında okuyan öğrenciler başvurabileceği bursun kayıtları 7 Kasım’a kadar TED’in internet sitesi üzerinden alınacak.

BAKMADAN GEÇME!