Tedbirlere uydukça kayıpları azaltabiliriz

Güncelleme Tarihi:

Tedbirlere uydukça kayıpları azaltabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2022 14:48

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu(TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, kazaların büyük çoğunluğunun aşırı hızdan kaynaklandığını hatırlatarak, “Unutmayalım en büyük tedbir yollar, levhalar, ışıklar değil biziz. Biz onlara uydukça maddi ve manevi kayıpları ancak böyle azaltabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu(TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, kazaları önlemek için sürücülere önemli uyarılar yaptı. Apaydın, ‘kazaların büyük çoğunluğunun yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uygun hızda araç kullanmamak yüzünden meydana geldiğinin altını çizerek, “Seyir halindeyken kurallara uygun şekilde hareket etmeli, emniyet kemerimizi takmalı, kimseyi tehlikeye sokmamalıyız. Unutmayalım en büyük tedbir yollar, levhalar, ışıklar değil biziz. Biz onlara uydukça maddi ve manevi kayıpları ancak böyle azaltabiliriz” uyarısı yaptı. Apaydın, trafikte özellikle büyük araçlara karşı daha dikkatli olunması gerektiğini hatırlatarak şöyle devam etti:

YÜZDE 30’U BÜYÜK ARAÇLAR

“Toplam kazaların yaklaşık yüzde 30’unu otobüs, minibüs, kamyon ve kamyonet gibi büyük araçlar oluşturuyor. Bu araçları kullanan şoförlerimiz bakımları ihmal etmemelidir. Hız ve kural ihlali yapmamıza hiç gerek yok. Devletimiz karayolu güvenliğini sağlamak için büyük bir ciddiyetle yollarımızı inşa ediyor. Biz de bu ciddiyetle kural ihlali yapmadan seyahat etmeli, bizi ve sevdiklerimizi korumaya trafikte başlamalıyız. Kazaların büyük çoğunluğunu araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uygun kullanmamak oluşturuyor.

YARISININ SEBEBİ AŞIRI HIZ

“Kazalarda otomobilden sonra en çok kazaya karışan araçların başında kamyonet geliyor. Yollarımız ne kadar iyi olursa olsun kaza yapmamak bizim elimizde. Hatayı öncelikle kendimizde aramamız gerekiyor. Seyir halinde aşırı hız, şerit ihlali, alkollü araç kullanma, telefonla ilgilenme gibi durumlar kazalara sebebiyet veren kural ihlallerinin başında geliyor. Bu yılın ilk çeyreğinde 36 bin 594 kural ihlalinin 15 bin 306’sını aşırı hız oluşturdu. Yaklaşık olarak kazaların yarısını bu kural ihlali oluşturduğunu düşündüğümüzde durumun ciddiyetini iyi anlamalıyız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!