Tebligat gelmeden kepçe geldi

Güncelleme Tarihi:

Tebligat gelmeden kepçe geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2014 01:23

Hacı Bayram Mahallesi esnafı ile Büyükşehir Belediyesi ekipleri arasında dün öğle saatlerinde yıkım gerginliği yaşandı.

Haberin Devamı

‘Ulus Tarihi Kent Projesi’ kapsamında yenilenmesi öngörülen Kılıçlı Sokak’taki dükkanından çıkartılmak istenen esnaf, tahliye ve yıkım için gelen Büyükşehir Belediyesi yetkililerine tepki gösterdi. Kıraathane sahibi Tarık Eren, kendisine hiçbir tebligat yapılmadan kapısına dayanıldığını öne sürerek, “Yanan sobayı bile dışarı attılar, zorla çıkarıyorlar” dedi. Belediye yetkilileri ise, ellerinde hiçbir karar olmaması yüzünden, yıkım ve mühürleme yapamadı ancak dükkanın su ve elektriğini keserek olay yerinden ayrıldı.

EN AZ 1 MİLYON TL EDER

Bakanlar Kurulu kararı ile alınan Acil Kamulaştırma Kararı’nı nöbetçi mahkemeye götürerek yürütmeyi durdurma kararı aldırdığını belirten Eren, “Karar çıktı diye geldiler yıkım için tebligat yok, hiçbir şey yok. Önceden bildirmeden kapıya dayanıyorlar” dedi. Dükkanı için belediye ile anlaşma yolunu aradığını da belirten Eren, “Burası için 58 bin TL ve 18 bin TL enkaz bedeli ve yanından yol geçtiği için de 25 bin TL veriyorlar. Ulus’un göbeğindeki bir yer 100 bin TL değil en az 1 milyon TL eder. Belediyeye proje bedeli için ‘150 bin TL vereyim benim yerimi ellemeyin’ dedim ancak olmadı” diye konuştu.

Haberin Devamı

KARAR VAR DÜKKAN YOK

Mahallede görevli PTT çalışanı ise elindeki tebligat kağıtlarını göstererek, “Binalar yıkıldıktan sonra tebligatları gönderiliyor. Elimde yıkımı gerçekeştirilen yerlerin tebligatları var. Adreste kimse olmadığı için yeniden mahkemeye gönderilecek” dedi.

BİZE DE YER GÖSTERSİNLER

Bölge esnafı yaşanan duruma tepki göstererek, şöyle konuştu:
“Kitapçılar Çarsısı’ndaki esnafa yer gösterip yapıyorlar. Şurada 50 metre mesafedeyiz, onlar müslüman da biz gavur muyuz, biz de esnafız ve vergi veriyoruz. Bize de yer göstersinler. Bizi mahvedip ekmeğimizi elimizden almaya çalışıyorlar, esnaf birleşemiyor. Kimse birleşmesin diye parça parça alıyorlar. 3 yere istimlak geliyor, yıkılıyor ve ardından başka yerlere istimlak gidiyor. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!