Tdv “İyilik Sofraları”nda İftar Bereketini Paylaşacak

Güncelleme Tarihi:

Tdv “İyilik Sofraları”nda İftar Bereketini Paylaşacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2015 16:40

TÜRKİYE DİYANET VAKFI (TDV) RAMAZAN AYI BOYUNCA TÜRKİYE’NİN YANI SIRA DÜNYANIN FARKLI COĞRAFYALARINDA İYİLİK SOFRALARI KURARAK İFTAR BEREKETİNİ PAYLAŞACAK.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Ramazan ayı boyunca Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı coğrafyalarında iyilik sofraları kurarak iftar bereketini paylaşacak.
TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, vakıf tarafından kurulan iyilik sofralarının Ramazan ayında geleneksel hale geldiğini belirterek, 68 ülkenin 400 bölgesinde ve Türkiye’de de il ve ilçelerde TDV şubelerince kurulacak iyilik sofralarında vatandaşlarla bir araya geleceklerini söyledi.
İyilik sofralarında Ramazan ayı boyunca yüzbinlerce Müslümanın iftar edeceğini vurgulayan Bilgin, vakfın hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını kaydetti.
Kocatepe Camii avlusunda kurulan ve günde 2 bin 500 kişiye iftar verilecek iyilik sofrasının artık geleneksel hale geldiğini vurgulayan Bilgin, “Yurt içinde ve yurt dışında iyilik sofraları açmayı sürdürüyoruz. Bu yıl 68 ülkenin yanı sıra Türkiye’de şubelerimiz vasıtasıyla il ve ilçelerde iftar sofraları kurularak toplumun farklı kesimleri ile iyilik sofralarında bir araya geleceğiz. Kocatepe Camii Külliyesinde geçen yıl hayırseverlerimizin de katkılarıyla iyilik sofrası kurduk. Her gün 3-4 çeşit yemeğin ikram edildiği iyilik sofrasına günlük yaklaşık 2 bin 500 kişi iştirak etti. Ramazan ayı boyunca yaklaşık 75 bin kişiye iftar yemeği verildi” dedi.
Bilgin, ayrıca vakıf olarak Ramazan ayında okuyucu, yazar ve yayıncıyı buluşturmak amacıyla 1983 yılından bu yana her yıl Ramazan ayında İstanbul ve Ankara’da Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı düzenlediklerini söyledi.
Bilgin, 34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nın Ankara Kocatepe Camii avlusunda 24 Haziran 2015 tarihinde kapılarını kitapseverlere açacağını belirterek fuarların 13 Temmuz 2015 tarihinde sona ereceğini vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!