Tatilciye bayramda farklı seçenekler

Güncelleme Tarihi:

Tatilciye bayramda farklı seçenekler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2007 00:00

Kurban Bayramında Ankaralılar, günübirlik geziler ve birkaç günlük tatil seçenekleriyle doğayı ve tarihi güzellikleri keşfedebilirler.

Kurban Bayramı tatilinde Ankaralılar, günübirlik geziler ve birkaç günlük tatil seçenekleriyle doğayı ve tarihi güzellikleri keşfedebilir. Tatilde termal tesislerden yararlanmak isteyenler Kızılcahamam ve Haymana’yı, kayak yapmak isteyenler ise Bolu Kartalkaya ile Kastamonu Ilgaz’ı tercih edebilir. Başkentlilerin tatil seçeneklerinden bazıları şöyle:

KIZILCAHAMAM: Ankara’ya 75 kilometre uzaklıktaki Kızılcahamam’da, "oksijen deposu" olarak bilinen Soğuksu Milli Parkı bulunuyor. 8 bin kişinin aynı anda piknik yapabileceği Soğuksu Milli Parkı’nda bulunan keklik ve sülün üretme istasyonu ziyaretçilerin ilgisini çekerken, bölgede bulunan kara akbabalar ise doğa tutkunlarının gözdeleri arasında yer alıyor. Kızılcahamam’da kaplıca sularının bulunduğu yaklaşık 4 bin yatak kapasitesine sahip otel ve devre mülkler de tatilcilerin büyük ilgi gösterdiği yerler arasında.

AYAŞ: Ankara’ya 80, Ayaş’a 23 kilometre uzaklıkta bulunan kaplıcalar, Ilıca adisi’nde yer alıyor. Toplam 1000 yatak kapasitesi bulunan otel ve moteller, tatilde sağlığını düşünenlerin tercihleri arasında yer alıyor. 1892 yılından bu yana hizmet veren Ayaş kaplıcaları, Türkiye’de sayıları yaklaşık 1500’e ulaşan termal su kaynakları içerisinde hem içmece hem de kaplıca olarak Sağlık Bakanlığından ruhsatlı ilk tesis olma özelliğini de elinde bulunduruyor. Siyasetçi ve iş adamının tatillerde sık sık geldiği Ayaş kaplıcaları, başta Ankara olmak üzere Türkiye’nin değişik yerlerinden gelenleri ağırlıyor. İlçe yakınlarındaki Karakaya Kaplıcası ile aynı özelliği taşıyan içmeceler, romatizma, nevralji, kadın hastalıkları, safra kesesi taşları ve böbrek rahatsızlıklarının tedavisinde etkili oluyor.

YENİ TURİZM YILDIZI: Ankara’ya 100 kilometre uzaklıkta bulunan Beypazarı, tarihi evleri ve doğal güzellikleriyle son dönemde yıldızı parlayan turizm merkezleri arasında yer alıyor. Beypazarı’nda, "cumbalı" ve "guşganalı" evler, Boğazkesen Kümbeti, Sultanhan Kervansarayı ve İnözü Vadisi gezilebilecek yerler arasında bulunuyor. Bölgedeki ormanlar içinde bulunan Eğriova ve Benli yaylaları da günübirlik gezilebilecek yerler arasında.

Haymana’da kaplıca turizmi

Ankara’ya 73 kilometre uzaklıktaki Haymana ise kaplıca turizmi bakımından başkentin en gelişmiş ilçelerinden biri olarak dikkat çekiyor. İlçede termal sularının ve havuzların bulunduğu 4 otel ile belediyeye ait 2 kaplıca bulunuyor. Ayrıca yeni hizmete giren Çağ Grubu Hastanelerine ait tesislerden de devre mülk sahipleri faydalanıyor. 44.5 derece olan banyo ve içme kürlerine elverişli olan termal suların, romatizma, deri, kalp ve kan dolaşımı, nevralji, solunum yolu, kadın astalıkları, sinirsel ve kas yorgunluğu hastalıklarına iyi geldiği belirtiliyor.

ÇUBUK: Çubuk’a yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Yıldırım Dağı eteklerinde bulunan Kara Göl, yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da ziyaretçi akınına uğruyor. Krater gölü olan Karagöl’ün etrafındaki çam ve dağ kavağı ağaçları, burayı keşfedenleri adeta büyülüyor.

kastamonu:Kent merkezindeki Münire Medresesi, İsmailbey Cami ve Külliyesi, Liva Paşa, Toprakçılar Konakları, Nasrullah Cami gibi birçok tarihi yapıt dikkati çekiyor. Kastamonu’nun doğal güzellikleri arasında Ilgaz Dağı Milli Parkı ile Küre Dağları Milli Parkı yer alıyor.

Ilgaz’da kayak yapmak bir başka

Tatİlİnİ kış sporları yaparak değerlendirmek isteyenler, köknar ve çam ormanları arasındaki Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’ni tercih edebilir. Ankara’ya 190, İstanbul’a ise 450 kilometre uzaklıkta bulunan Ilgaz’da, toplam 7 turizm tesisinin 1450 yatak kapasitesi var. Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’nde aydınlatma sistemi sayesinde gece de kayak yapılabiliyor.

Hattuşa, Boğazkale ilçesinde yer alıyor

Hİtİtlerİn başkenti olan Hattuşa, Ankara’ya 194 kilometre uzaklıktaki Çorum’un Boğazkale ilçesinde bulunuyor. Hititlerin dini tören ve sanat merkezi olan Alacahöyük ise 160 kilometre uzaklıkta. Çankırı merkeze 40 kilometre uzaklıkta bulunan "Tuz Mağarası" ile Ilgaz ilçesinde bulunan "İndağı Kaya Mezarları" görülmeye değer yerler arasında bulunuyor.

Abant Milli Parkı

Türkİye’nin önemli kış turizm merkezlerinden olan Bolu Kartalkaya, konaklama tesisleri ve12 pist ile kayak yapmak isteyenlerin tercihleri arasında. Abant Milli Parkı ise günübirlik tatil için gelenlerin gözdesi.

düzce: Güzeldere Şelalesi, Abant yol ayrımında "Tabiat Anıtı" olarak koruma altına alınan Samandere Şelalesi, Eftani Gölü Kuş Cenneti yolu üzerindeki Aydınpınar ile birbiri ardına sıralanan 5 şelale, Akçakoca ilçesi yakınlarındaki Aktaş, Yığılca ilçesindeki Saklıkent Şelalesi, Düzce’yi adeta bir "şelaleler kenti" haline getiriyor.

Mogan’da güneş batışı

Ankara’nın yanı başında bulunan Gölbaşı’ndaki Mogan Gölü ile Eymir Gölü de günübirlik gezinti yapmak isteyenler için ideal yerler arasında geliyor. Mogan Gölü’nde güneşin batışı ile çok sayıda kuş türü görülmeye değer bir güzellikler arasında yer alıyor. Polatlı’da ise Gordion Kralı Midas’ın mezarı ile Gordion medeniyetine ait ören yerleri, Sakarya Meydan Muharabesi’nin yapıldığı alanlar ve Duatepe Şehitliği günübirlik geziyle ziyaret edilebilir. Şereflikoçhisar ilçesi yakınındaki Tuz Gölü, Türkiye’nin tuz ihtiyacının büyük bölümünü karşılamasının yanı sıra doğal güzelliği ve büyüleyici manzarasıyla görülmeye değer... Adeta "Bozkırın Gelinliği görünümünde olan Tuz Gölü’nün kenarına portatif masa ve sandalye koyularak gün batımı izlenebilir. Bozkırın ortasında kaybolan güneşin son ışıkları, tuz tabakasında adeta kristal görüntüler oluşturuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!