Tatil için son fırsat

Güncelleme Tarihi:

Tatil için son fırsat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2011 00:00

Ramazan Bayramı’nın dokuz güne çıkarılmasını fırsat bilen tatilcilere Karadeniz ve Kuzey Ege gibi kültür turları, Rusya ve Balkan ülkeleri gibi vizesiz destinasyon seçenekleri sunuluyor.

RAMAZAN Bayramı’nın dokuz güne çıkarılmasını fırsat bilen tatilcilere Karadeniz ve Kuzey Ege gibi kültür turları, Rusya ve Balkan ülkeleri gibi vizesiz destinasyon seçenekleri sunuluyor.

Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, tatilin çok geç açıklandığını öne sürerek, “Son dakikada belli olan bu tür değişiklikler fiyatların yükselmesine neden olabiliyor. Aynı zamanda da insanların tatillerini istedikleri gibi programlamasını engelliyor. Dokuz günlük tatil eğer 2-3 hafta gibi bir süre önce bildirilmiş olsaydı hem tatilci, hem de bizler açısından daha faydalı olabilirdi” dedi.

sıcak yerler tercih edilmiyor

Ramazan Bayramı’nın yaz dönemine gelmesi nedeniyle tatilcilerin yazın devamını getirmeyi planladıklarını anlatan Onaran, “İtalya, İspanya, Orta Avrupa ve Balkanlar tatilcilerin ilk yurt dışı tercihleri. Çok sıcak yerler tatilciler tarafından tercih edilmiyor. Bunun yanı sıra Mısır ve Kuzey Afrika gibi bölgelerin satışları ise çok az” diye konuştu.
Onaran, vizelerin kaldırılmasıyla Rusya ve Balkan ülkeleri ile Kıbrıs’a olan taleplerin de özellikle şu son günlerde artış gösterdiğine dikkati çekerek, yurt içini tercih eden tatilcilerin Bodrum, Çeşme ve Antalya’ya yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.

Döviz artışı etkilemedi

Son günlerde yaşanan döviz artışının yurt dışı tatil talebini etkilemediğini dile getiren Onaran, bunda yurt içindeki destinasyonlardaki fiyatların düşük olmayışının etken olduğunu söyledi.
Kuzey Ege, Karadeniz ve Eskişehir gibi paket programlarla kültür turları hazırladıklarını dile getiren Onaran, bu paketlerin bir çoğunun şimdiden dolduğunu kaydetti.
Onaran, bu bayramda Kıbrıs’ın biraz pahalı olduğunu, dolayısıyla bu destinasyonda istedikleri rakamlara ulaşamadıklarına dikkati çekerek, yurt dışını tercih eden tatilcilerin bir haftalık Budapeşte-Viyana-Prag turunu 400 ile 500 Euro’dan başlayan fiyatlarla satın alabileceklerini ifade etti.

Tatil talebi yüzde 50 arttı

ANI Tur Satış ve Pazarlama Koordinatörü Zafer Nebi Sevim de dokuz günlük bayram tatilinin geç açıklanmasıyla önceden 4-5 günlük rezervasyon yapan müşterilerinin tatillerini uzatma taleplerini otellerin doluluk oranı nedeniyle karşılayamadıklarını anlattı.
Sevim, gerek ramazanın sıcak havalarda geçmesi, gerek de okulların açılmasının Eylül ayına denk gelmesinin insanların bu bayramda tatile çıkmalarını artıran etkenler olduğunu dile getirerek, “Geçen Ramazan Bayramı’na göre yüzde 48,20 gibi ciddi bir artış yakaladık” dedi.

Kültür turları hala popüler

JOLLY Tur Acenteler Sorumlusu Ferhat Kuşçu da resmi olarak açıklanan tatil süresinin ardından yoğun taleple karşılaştıklarını söyledi.
Geçen Ramazan Bayramı’na göre satışlarda artış yaşadıklarını belirten Kuşçu, yurt içinde kültür turlarının dışında Güney ve Ege sahillerinin popülerliğini sürdürdüğünü, yurt dışında ise Güney Afrika, Paris, Roma ve Viyana gibi turların özellikle vizesi ve yeşil pasaportu olanlar tarafından talep gördüğünü aktardı.
Tatilcilerin her bütçeye uygun paket bulmalarının mümkün olduğunu öne süren Kuşçu, tatilcilerin tükenmek üzere olan fırsatları kaçırmamaları için acele etmeleri gerektiğini vurguladı.

Sırf simit için Ankara yolcusu

m insanoğlu 12 bin sene önce nerden nereye tüneller yapmış sevgili başkanımız i.melih gökçek 4 dönemde çayyoluna, keçiörene metro yapamadı :)
AhmetBayramAB
m melih gökçek ODTÜ’yü rahat bıraksın artık! derdi nedir?! yıllardır ODTÜ’yü yıkmaya çalışıyo! ne işler peşinde yine ya?!
uyumsuzbocek
mSırf simit için Ankara’ya gidicem.!
H_Z_N
mHali hazırda Ankara büyük bir şantiye...Yeniden.
ozge_mumcu
mFotokopici 150 mt ilerideymis. Ankara’da yollarda gerekli tabelalarin olmamasi-hatta yanlis olmasi-na karsilik, bir suru gereksiz tabela var.
isthishappenin
mAnkara’da Turgut Özal Üniversitesi açılmış. Buranın öğrencileri işini bilir olacak muhtemelen... Zengin sever olacaklar Özal amcaları gibi.
onurcaymaz
mAbant guzel ama bir Ankara degil...Malum biz de Ankara’yi cok ozledik o yuzden simdi ‘Ask tesadufleri sever’ i seyrediyoruz. :)) Guzel Ankara
BegumAltindag
mVızontele’de bır sahne vardır. Demet Akbag, Altan Erkeklı’ye doner ve soyle der: “Sahı Nazmı Bey Ankara cok mu uzak ?” ıste oyle bır sey.
umsertcelik
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!