Taşı toprağı altın oldu

Güncelleme Tarihi:

Taşı toprağı altın oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2013 00:00

Ankara’nın tüm hızıyla dört bir yana genişlediğini ve genişlerken de köyleri ve tepeleri yuttuğunu belirten Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) ve Emlak Sektör Kurul Başkanı Salim Taşçı, “İlk yerleşim yeri kale duvarları arasında Hisar Mahallesi olan Başkent, 5,5 milyonluk bir şehir oldu” dedi.

Haberin Devamı

“Ankara’nın da dağı taşı altın oldu” diyen Taşçı, 25-30 yıl önce metrekare birim fiyatı 50 kuruş ile 1 lira olan yerlerin şimdilerde, 500-600 TL’ye alıcı bulduğunun altını çizdi. Taşçı, şunları söyledi: “Kim derdi ki, ilk yerleşim yeri kale duvarları arasında Hisar Mahallesi olan kent, 5,5 milyonluk bir şehir olacak ve dünya başkentleri arasında, nüfus yoğunluğu ile ilk 12 arasında yerini alacak. Memur ve sanayi şehri olan Ankara nüfusu, almaya devam ettiği göçlerle birkaç yıl sonra altı milyonu geçmiş olacak. Dünya başkentleri arasında boy gösteren kent, dört bir yana, 40-50 kilometre yayıldı. 1940’lı yıllarda 157 bin 250 olan nüfus, 5,5 milyona ulaştı.

DAĞLAR TEPELER EV OLDU

İstanbul, ‘yedi tepeli şehir’ diye nam salarken, Ankara tepe aşma konusunda İstanbul’u geçti. Tepelerin tamamı şehir merkezinde kaldı ve kent ilçe, dağ ve tepelerine doğru genişledi. Sincan, Etimesgut, Gölbaşı, Hasanoğlan, Bağlum şehrin uzak ilçe ve beldeleriyken, büyümeyle birlikte ilçe ve beldeler şehrin içinde kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!