Tarihi turda projeler incelendi

Güncelleme Tarihi:

Tarihi turda projeler incelendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2020 15:55

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ile birlikte Ankara Kalesi ve Hamamönü’nde tarih turu yaptı.

Haberin Devamı

Tura Ankara Kalesi’nden başlayan Bakan Ersoy’a kaledeki çalışmalar hakkında bilgi veren Balcı, gerçekleştirilecek projelerle ilgili olarak fikir alışverişinde bulundu. Kalede esnaflar ve vatandaşlarla sohbet eden Bakan Ersoy, restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra yeniden ibadete açılan 842 yıllık Sultan Alaaddin Camii’ni ziyaret etti, incelemelerde bulundu. Daha sonra Hacettepe bölgesine inerek Hamamönü’ndeki dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Tarihi turda projeler incelendi


YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Bakan Ersoy twitter hesabından, “Ankara’da bulunan kültür varlıklarımızı, ziyaret ettik. Tarihi yapılarımızda yürütülen çalışmaları yerinde inceledik ve yetkililerimizden bilgi aldık” dedi. Altındağ’ın Ankara’nın kalbi olduğunu söyleyen Başkan Balcı da, “Altındağ, tarihi konularda olduğu kadar kültür ve sanat alanında da Ankara’nın en zengin ilçesi. Kültür ve Turizm Bakanı’mızın bize verdiği ve Altındağ’ımıza olan ilgisinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tarihi turda projeler incelendi

Bakan Ersoy ve Balcı, Gramofon Kafe’de kısa bir çay molası verdi.

Tarihi turda projeler incelendi

Bakan Ersoy, yakın zamanda açılması planlanan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasındaki çalışmaları da inceledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!