Tarihi sur sil baştan yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Tarihi sur sil baştan yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2016 16:09

Ankara Hürriyet’in geçtiğimiz haziran ayında ‘Tamamen yıkıldı’ manşetiyle gündeme taşıdığı, Hacı Bayram-ı Veli Camisi’nin yanında Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılan binlerce yıllık surlar yeniden yapılıyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi çalışmalarını yürüttüğü bölgede yer alan tarihi surların bir bölümü 2015’in mart ayında çöktü. Ankara Hürriyet’in ‘Sonunda çökerttik’ manşetiyle duyurduğu olayın ardından bu kez de geçtiğimiz haziran ayında tarihi surlar tamamen yıkıldı.

BÜYÜK BÖLÜMÜ BİTTİ

Büyükşehir Belediyesi, surların kontrollü bir şekilde kendileri tarafından yıkıldığını belirterek, “Duvar, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan gerekli izinler alınarak yıkıldı. Yapılacak çalışmalar sonucunda aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek” açıklamasını yaptı. Yıkımdan 2 ay sonra Büyükşehir Belediyesi, tarihi surların yapımına yeniden başladı. Ankara Hürriyet, Büyükşehir’in yeniden inşa ettiği surları fotoğrafladı. Çalışmaların devam ettiği bölgede duvarın büyük bölümünün tamamlandığı görüldü.

BAKMADAN GEÇME!