Tarihi mekana yılda 10 bin ziyaretçi

Güncelleme Tarihi:

Tarihi mekana yılda 10 bin ziyaretçi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 14:26

Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın karargah olarak kullandığı Keçiören’deki Meteoroloji binasında bulunan ‘Atatürk Odası’nı her yıl yaklaşık 10 bin kişi ziyaret ediyor.

Haberin Devamı

Kurtuluş Savaşı sürecinde birçok önemli kararın alındığı, Anadolu Ajansı’nın faaliyete geçtiği, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’ndeki ‘Atatürk Odası’na her yıl yaklaşık 10 bin kişi ziyarette bulunuyor. Meteoroloji İşleri Genel Müdür Yardımcısı Erol Aydın, “Mekan, 1952'den beri 'Atatürk Odası' ismiyle müze olarak kullanılıyor. Tarihi belgelere göre, Sivas Kongresi'nden sonra 27 Aralık 1919'da Ankara'ya gelen Mustafa Kemal Atatürk, Ziraat Mektebi olarak kullanılan iki katlı bu taş binada çalışmış. Misak-ı Milli'nin belirlenmesi, o dönemdeki isyanların bastırılması gibi tarihi kararların alındığı binayı halen Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak kullanıyoruz.

Tarihi mekana yılda 10 bin ziyaretçi

Haberin Devamı

ODAYA YOĞUN İLGİ

Binanın ikinci katında bulunan, Mustafa Kemal Atatürk'ün odasında; Atatürk'ün masası, yeşil perdeler, yöresel halı ve soba, o döneme ait orijinal eşyalar bulunuyor. Atatürk'ün anısına bu oda muhafaza edilerek, halka açık tutuluyor. Odaya yoğun ilgi gösteriliyor. Her yıl yaklaşık 8-10 bin kişi burayı ziyaret ediyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!