Tarihi ilçeye TOKİ startı

Güncelleme Tarihi:

Tarihi ilçeye TOKİ startı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2009 00:00

Ankara’nın ilçesi Beypazarı’na Toplu Konut İdaresi (TOKİ), kaymakamlık ve belediye işbirliği ile yapılması planlanan sosyal konutlar için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Cengiz Özalp de belediye olarak TOKİ’ye bağışladığı araziyi basın mensuplarına gezdirdi.
Toplantıya Beypazarı Kaymakamı Hikmet Aydın, Belediye Başkanı M.Cengiz Özalp, T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı adına Talep Organizasyon Şube Müdürü Ahmet Öztürk katılarak açıklamalarda bulundular. Toplu konut idaresince Beypazarı’nda yapımına başlanan Devlet Hastanesi ile ilgili Beypazarı Devlet Hastanesi Başhekimi Salim Sarıyıldız bir sunum yaptı.

Özalp, ilçede kurulması planlanan Organize Sanayi için ayrılan, ancak sonradan üniversite amaçlı planlanan 33 dönümlük araziyi TOKİ’ye ücretsiz bıraktıklarını açıkladı. Başkan Özalp, Belediye Meclis üyeleri ve Fen İşleri Müdürlüğü çalışanları ile birlikte araziyi basın mensuplarına gezdirip, TOKİ konutları hakkında bilgi verdi.
Başkan Özalp, TOKİ konutları için karşılıksız verdikleri araziye 300 konut yapılabildiğini, ancak talep halinde ek arazi alanlarının da tahsis edileceğini belirtti. Özalp, toplu konutların evi olmayan dar gelirli vatandaşlara uzun vadede yapacakları küçük ödemelerle ev sahi olabilmeleri için belediyenin arsa tahsisinde bulunduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!