Tarihi binaya ‘Çocuk ve Kukla Tiyatrosu’ adımı

Güncelleme Tarihi:

Tarihi binaya ‘Çocuk ve Kukla Tiyatrosu’ adımı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2024 16:00

Mamak’taki tarihi Devlet Konservatuvarı’nı (Musiki Muallim Mektebi) Devlet Tiyatroları’na kazandırmak istediklerini belirten DT Genel Müdürü Tamer Karadağlı, “Bir zamanlar ustalarımızın eğitim gördüğü o kıymetli yapıyı şimdi çocuklar kullansın istiyoruz” dedi. Karadağlı, binayı ‘Ulusal Çocuk ve Kukla Tiyatrosu’na dönüştürmeyi amaçladıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Türk Ocağı Salonu’nda ‘Devlet Tiyatroları Her Yerde!’ başlığıyla düzenlenen lansmanda gerçekleştirmek istedikleri projeler hakkında bilgi verdi. Karadağlı, Musiki Muallim Mektebi olarak açılan dönemin Ankara Devlet Konservatuvarı binasını Devlet Tiyatroları’na kazandırmak istediklerini belirtti. Karadağlı, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bugün Mamak Belediyesi’ne ait o binayı Devlet Tiyatroları’na kazandırmanın tam zamanı. Bir zamanlar ustalarımızın eğitim gördüğü o kıymetli yapıyı şimdi çocuklar kullansın istiyoruz. Duvarları çocukların şen kahkahalarıyla yankılansın. Geleceğin büyükleri orada aklın, sağduyunun, bilginin değerini anlasın.

Tarihi binaya ‘Çocuk ve Kukla Tiyatrosu’ adımı

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DEKİ İLK MERKEZ OLACAK

Eminiz ki Ankara Devlet Konservatuvarı’nda eğitim gören çok kıymetli ustalarımız da, o binanın çocuklara emanet edilmesini isterdi. Cebeci Ankara Devlet Konservatuvarı binasını ‘Ulusal Çocuk ve Kukla Tiyatrosu’na dönüştürürken, asıl amacımız dünyada çocuk tiyatrosunun uygulandığı alanlara denk bir yapı kazandırmak. Çocuk tiyatrosuna özel önem veren ülkeler tiyatro binalarını onların kullanımına uygun hale getirdiler. Pek çok çocuğumuzun sahneyi daha rahat göremediğini, hatta ayakta oyun izlemek zorunda kaldığını biliyoruz. Ulusal Çocuk ve Kukla Tiyatro’muz, çocuklara uygun bir şekilde inşa edilen ülkemizdeki ilk ve en önemli merkeze dönüşecek.” Karadağlı, konuyla ilgili olarak Mamak Belediyesi ile görüştüklerini belirterek, “Mamak Belediyesi de konuya sıcak bakıyor. Çok pozitif bir belediye başkanları var” dedi.

Tarihi binaya ‘Çocuk ve Kukla Tiyatrosu’ adımı

BELEDİYELERLE İŞ BİRLİĞİ MESAJI

Devlet Tiyatroları’nın kurumlarla iş birliğine açık olduğunu da ifade eden Tamer Karadağlı, Ankara’daki diğer belediyelerle de iş birliklerinin olduğuna dikkat çekti. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Karadağlı, “Halkçı belediyeciliği sanatla taçlandıran Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı Sayın Ramazan Şimşek de tiyatroya olan duyarlılığıyla Ankara’ya yeni bir sahne kazandırdı. Ankara Etimesgut Belediye Başkanı Sayın Enver Demirel, sanatsever belediye başkanlığını kaliteli bir sahneyle taçlandırdı. Sahne, haftanın belli günleri yine Devlet Tiyatroları’nın kullanımında olacak. Bu ilişkileri önümüzdeki dönemde güçlendirerek sürdürmek istiyorum” diye konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!