Taraftarın tepkisi oyuncuları ateşledi

Güncelleme Tarihi:

Taraftarın tepkisi oyuncuları ateşledi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2022 16:15

İkinci yarıda farklı bir enerji ile sahaya çıkan sarı-lacivertliler, 2 dakikada 2 gol bulup kritik mücadeleyi kazandı. Teknik Direktör Mustafa Dalcı, “Devre arasında oyuncu grubu ile farklı şeyler konuştuk” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in 26. haftasının kritik maçında Bursaspor’u 2-1 yenen MKE Ankaragücü, puanını 52’ye çıkarırken, şampiyonluk yolunda kritik bir dönemci hasarsız geçti.
Son 2 maçta; sahasında İstanbulspor’a yenilip, deplasmanda Nasadoge Menemenspor ile berabere kalarak 5 puan yitiren sarı-lacivertliler, zorlu mücadelenin ilk yarısını da 1-0 geride kapatırken, ortaya konan oyun taraftarın tepkisini çekti. İlk 45 dakikanın bitiminde oyuncular soyunma odasına giderken tribünlerden yükselen ıslıklar, teknik ekibe yönelik protestolar takımı ikinci yarı öncesi ateşledi. Aranın ardından sahaya farklı bir enerji ile çıkan sarı-lacivertliler, iki dakikada Erdem Özgenç ve Kwebana Owusu’nun golleri ise üstünlüğü ele geçirip, mücadeleden 3 puanla ayrıldı.

3 OYUNCU OYNAMADI EREN YEDEK BEKLEDİ

Ankaragücü’nde, hafta içi oynanan ve 1-1 biten Menemenspor maçı 11’inden 5 farklı isim sahaya çıktı. Teknik Direktör Mustafa Dalcı sakatlıklar, ceza ve formsuzluk nedeniyle kadroda revizyona gitti. Sakatlıkları nedeniyle Hasan Hüseyin Acar ve Aatıf ile cezalı Murat Uçar dışında Menemenspor maçına 11’de maça başlayan Alperen Babacan, Yasin Güreler ve Eren Derdiyok, bu müsabakaya yedek çıktı. İshak, Cem ve Geraldo, 11’de maça başladı.
Bursaspor, oyunun ilk yarısını Mehmet Erdem’in golü ile önde kapattı. İkinci yarının başında; İshak ve Cem Ekinci’nin oyundan çıkıp, Şahverdi ve Ariyibi’nin sahaya girmesi ile birlikte sarı-lacivertli takım hareketlendi. Devrenin ortasında, Abdullah-Eren değişikliği ile Dalcı, takımının hücum gücünü iyice yukarı taşıdı. Önce Erdem, hemen ardından da Owusu’nun golleri Ankaragücü’ne çok değerli 3 puan getirirken, tribünlerde bu kez büyük coşku yaşandı.

GOLDEN SONRA TAKIMIN MORALİ BOZULDU

2-1 kazanılan Bursaspor maçının ardından değerlendirmede bulunan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, şunları söyledi:
“Oyuncularımın hakkını sonuna kadar vermek lazım. Kazanmak için bütün fedakarlığı gösterdiler. Maça çok iyi başladık. İlk 15 dakikada çok ciddiydik. Çok rahat pozisyonlara girdik. Bunlar gol olsa maçın hikayesi çok farklı olurdu. Onları atamadık ve talihsiz bir gol yedik. Golden sonra takımın biraz morali bozuldu. Takımı toparlamak adına, devre arasında oyuncu grubuyla farklı şeyler konuştuk. İkinci yarı oyuna iyi başladık. 2 net pozisyonumuz vardı. Sonraki bölümde baskıyı yükselttik. Tempomuz ve kazanma isteğimizi yukarı taşıdık. 2 güzel gol bulduk ve kazanmayı başardık. Oyuncularımın hepsini yürekten kutluyorum.”

OYUN DİSİPLİNİNDEN KOPMALAR YAŞADIK

Bursaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, galip gelemedikleri maçta sorumluluğun kendisinde olduğunu belirtip, şöyle konuştu:
“Yaşadığımız tüm bu süreçten sonra öne geçip galip gelememek tamamen benim sorumluluğumda. Ankaragücü’nün 1-0’dan sonra geçiş oyununa döneceğini bildiğimizden ona göre hamle yaptık. Pozisyonlar ürettik. Skor üstünlüğü elimizde iken değerlendiremediğimiz 1-2 forsat oldu. Ligin liderine karşı girebileceğimiz en olumlu pozisyonları ve oyunu ortaya koyabildik. 60. dakikadan sonra orta sahamızda ve oyun disiplininde kopuşlar oldu. İkinci yarıda yediğimiz goller, oyun planımızı ve sahada yapmayı düşündüklerimizi olumsuz yönde etkiledi.”
Spor Toto 1. Lig’in 27. haftasında, MKE Ankaragücü, deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile karşılaşırken, Bursaspor haftayı maç yapmadan geçecek.

TRİBÜNÜN ENERJİSİ SAHAYA YANSIYOR

Haberin Devamı

Ankaragücü-Bursaspor maçında frikikten attığı golle skora denge getiren sarı-lacivertli ekibin kaptanı Erdem Özgenç, galibiyeti ailesine, küçük kızına ve Ankaragücü camiasına armağan etti.
Maçla ilgili değerlendirmede bulunan Erdem Özgenç, “Taraftarın enerjisi sahaya yansıyor. Bize de onları mutlu etmek için çabalıyoruz. Kora kor, kardeşçe bir mücadele oldu. Bundan sonra zorlu maçlar oynayacağız. Sakatların geri dönmesi ile daha da güçleneceğiz ve hedefe ulaşacağız” dedi.

İKİNCİ YARIYA ÇIKMAYALIM

Ankaragücü’nün savunma oyuncularından Yusuf Abdioğlu, Bursaspor maçının devre arasında yapılan motivasyon konuşmasıyla kendilerine geldiklerini söyledi.
Yusuf, “Devre arasına giderken taraftarlar bizim kazanmamız için baskı yaptı. Kendi aramızda, ‘Böyle oynayacaksak 2. yarıya çıkmayalım’ dedik. Tekrar sahaya döndüğümüzde daha motive oynayıp maçı kazandık. Şampiyonluk hedefine ulaşacağız” ifadelerini kullandı.
Ankaragücü’nün kalecisi Akın Alkan ise çok zor bir maç oynadıklarını dile getirip, “Galibiyete ihtiyacımız vardı. Bursaspor her ne kadar alt sıralarda yer alsa da ciddi ve iyi bir ekip. İlk yarıda yenik duruma düştük. Devre arasında maçı çevireceğimizi biliyorduk. Çünkü arkadaşların gözlerinde bunun gördüm. İkinci yarıda iyi mücadele edip kazanmayı bildik” dedi.
Akın Alkan stattaki atmosferin de müthiş olduğunu belirterek, “2 grup arasındaki dostluk harika. Bu dostluk herkese örnek olsun. Bursaspor’a bundan sonra başarılar diliyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!