Taraftarın desteği gücümüzü katlayacak

Güncelleme Tarihi:

Taraftarın desteği gücümüzü katlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2021 00:02

Sarı-lacivertli ekibin başkanı Faruk Koca, “Taraftar, yönetim, teknik heyet ve futbolcular, üzerine düşeni yaptığında başarı kaçınılmazdır. Hedefe, bu inanç ve azimle ulaşacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

TFF 1. Lig’de aynı puana sahip olduğu lider Bereket Sigorta Ümraniyespor’u gol farkı ile ikinci sırada izleyen, Ziraat Türkiye Kupası üçüncü turunda da Somaspor’u 2-0 yenerek, 4. tura yükselen MKE Ankaragücü, iki kulvarda da yenilgisiz yürüyor.
Ligde oynadığı 10 maçta; 7 galibiyet ve 3 beraberlik alan sarı-lacivertliler, kupa serüvenine de net bir galibiyetle başladı.
Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca, taraftarın her maçta takımın yanında olmasını beklediklerini belirtip, şunları söyledi:
“Biz onları, 12 güç olarak görüyor ve desteklerinin sürekli olmasını istiyoruz. Bu anlamda camiamızdan, şartlarını zorlayıp, kulübe destek olmalarını özellikle rica ediyorum. Futbol, her zaman, camiası ile, taraftarıyla anlamlıdır. Taraftarın desteğinin futbolcular üzerinde pozitif etki yaptığını hepimiz biliyoruz. Bu anlamda, Ankaragücü’nün fedakar taraftarının futbolcuların beklediği ilgiyi bundan sonraki süreçte de göstereceğine inanıyoruz. Onların destekleriyle inşallah daha iyi yerlere geleceğini düşünüyoruz.”

TAKIM GÜZEL BİR İVME YAKALADI

Ankaragücü’nün, taraftarıyla, camiasıyla büyük bir kulüp olduğunun altını çizen Koca, şöyle konuştu:
“Genel kamuoyu, futbol kamuoyu, Ankaragücü ile ilgili bir konu gündeme geldiğinde, her zaman kulübün taraftarının, camiasının ilgisinden bahseder. Başkan olduğumdan bu yana, bu tür gelen ilgiyi her zaman yakinen izledim. Bu da bizi memnun ediyor. Yönetimdeki bütün arkadaşlarımız, Ankaragücü camiasının ve onun dinamiklerinin bilincinde. Maalesef, koronavirüs hastalığı yaklaşık 1,5 yıldır, statta, bu camiayla, takımının, kulübünün, yönetiminin, futbolcusunun bütünleşmesinde önemli bir engel oluşturuyor. Ancak, Ankaragücü’nün cefakar, vefakar taraftarı zor günlerde her zaman var olmuştur. Hem kupada hem de ligde taraftarımızın salgın olmadığı dönemde ortalaması 12-15 bin rakamıdır. Sarı-lacivert renklere gönül verenlerin, bu rakamlara tekrar ulaşılması için elinden geleni yapacağına inanıyoruz. Böyle bir beklentimizin olduğunu taraftarımıza, camiamıza ilan ediyoruz. Takımımız güzel bir ivme yakaladı. Bu tür oyunlarda, bu ivmenin uzun süreli olması çok önemlidir. Yakalanan bu güzel havanın, çıkışın uzun süreli olmasının en önemli itici gücünün, taraftarı ve camiası olduğunu biliyoruz. Hem lig hem de kupada kazanarak yolumuza devam ediyoruz. Bundan sonraki maçlarda da inşallah taraftar ilgisinin devam edeceğini bekliyoruz. Taraftar, yönetim, teknik heyet ve futbolcular üzerine düşeni yaptığında, başarı kaçınılmazdır. Herkesten, üzerine düşen sorumluluk konusunda ödün vermemesini rica ediyorum. Hedefe bu inançla, bu azimle ulaşacağımıza inanıyoruz.”
Ankaragücü, ligin 11. haftasında sıralamada üçüncü basamakta bulunan Eyüpspor ile deplasmanda karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!