Taraftar coştu meşaleler yandı

Güncelleme Tarihi:

Taraftar coştu meşaleler yandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2022 14:57

Sarı-lacivertliler, takım stada doğru yol aldığında, otelin önünü karnaval yerine çevirirken, 1-0 kazanılan maçın bitiminde, yönetim, teknik kadro ve oyuncuları, hava alanında büyük bir tutku ve heyecanla karşıladı.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de zirvenin sahibi MKE Ankaragücü, yarışın en zorlu etabına girilen dönemde karşılaştığı, iddialı rakiplerinden BB Erzurumspor’u deplasmanda 1-0 yenerek, şampiyonluk yolunda dev bir adım attı. Başkent ekibi, Yusuf Abdioğlu’nun ilk yarıdaki golüyle kazanıp, puanını 55’e yükseltirken, ilk iki takımın doğrudan Süper Lig vizesi alacağı maratonda, takipçilerinden biriyle olan puan farkını daha da açtı. Sarı-lacivertliler, 28. hafta mücadelesinde bu kez, Adanaspor’u 1-0 yenerek 46 puana ulaşan ve sıralamada üçüncü basamağa tırmanan Royal Hastanesi Bandırmaspor ile Eryaman Stadı’nda karşılaşacak.
Erzurum’daki zorlu mücadelede Aatıf, Eren Derdiyok ve Hasan Hüseyin Acar, sakatlıkları nedeni ile forma giyemezken, cezasını tamamlayan Murat Uçar, takımdaki yerini aldı. Maçın 74. dakikasında kırmızı kart gören Yasin Güreler cezalı duruma düştü. Portekizli Tiago Pinto ise oyuna son bölümde dahil olurken, yaşadığı sakatlık nedeni ile maçı tamamlayamadı.

BU ATMOSFERDE 3 PUANI KAZANMAK ÇOK ÖNEMLİ

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, maçla ilgili yaptığı değerlendirmede, şampiyonluk yolunda zor bir deplasman maçına çıktıklarını belirtip, şunları söyledi:
“Çok önemli bir virajdı. Erzurumspor’un bizden daha çok kazanmaya ihtiyacı vardı. Camia olarak bir bütünlük içerisindeyiz. Galibiyet çok önemliydi. Böyle bir atmosferde 3 puan çok önemliydi. Camiamıza armağan ediyoruz.”
BB Erzurumspor Teknik Direktörü Yücel İldiz ise kaybettikleri mücadele sonrası yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:
“Son derece zorlu bir maça çıkacağımızı biliyorduk. Müsabakanın hemen başında, iki oyuncumuzun sakatlığı bizi olumsuz yönde etkiledi. Paylaşım hatasından golü yedik. Hak etmediğimiz bir mağlubiyet oldu. Çok üzüntülüyüz.”

BANDIRMA MAÇINA 20 BİN TARAFTAR BEKLİYORUZ

Yusuf’un attığı golde köşe atışını kullanan Ankaragücü’nün takım kaptanı Erdem Özgenç, galibiyetin sevincini yaşadıklarını belirtip, şunları söyledi:
“26 maçın en değerli 3 puanı buydu. Takım arkadaşlarımın hepsini tebrik ediyorum. İnanılmaz bir maç oynadık. Duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum. Çok mutluyum. Çok önemli 3 puandı. Artık haftaya karşılaşacağımız Bandırmaspor maçına, en az 15 bin taraftarı tribünde istiyoruz. Rica ediyorum başkentimizin gururu için stadımızı doldurun.”
Kritik maçta 3 puan getiren golü atan Yusuf Abdioğl, duran toplara sürekli çalıştıklarını hatırlatıp, “Camiamızı hak ettiği yere getirmek için mücadele ediyoruz. Allah da nasibimizi veriyor. Zor bir maçtı. Daha kolay olabilirdi. Bir penaltımız verilmedi. Ben her zaman şampiyon olacağız dedim. Şampiyon olacağız. Taraftarlarımızı daha kalabalık bir şekilde tribünlere bekliyoruz” diye konuştu.
Takımın savunma oyuncularından Sinan Osmanoğlu ise kritik mücadeleyi kazandıkları ve sevenleri mutlu ettikleri için gururlu olduklarını dile getirip, “Bu şekilde devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TİAGO PİNTO YİNE SAKATLANDI

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün Portekizli sol kanat savunucusu Tiago Pinto, uzun süren sakatlığının ardından takıma dönerken, BB Erzurumspor maçında son onlarda dahil olduğu oyunda yine bir talihsizlik yaşadı. Müsabakanın 84. dakikasında oyuna giren Pinto, uzatma anları oynanırken sakatlık yaşadı ve mücadeleyi tamamlayamadı. Ankaragücü’nün bir diğer sol beki Yasin Güreler de bu maçta kırmızı kart gördüğü için cezalı duruma düştü.
Başkent ekibinin Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, Pinto’nun durumu ile ilgili yaptığı açıklamada “Pinto’nun durumu ciddi görünüyor. MR’dan sonra belli olacak ama şu an çok ciddi görünüyor” ifadelerini kullandı.

YÖNETİMDEN TRİBÜN HAMLESİ

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde şampiyonluk şarkıları söylenirken, taraftarın coşkusuna yönetimden de hamle geldi. Erzurumspor ile oynanan maç öncesinde, takım stada doğru yol aldığında otelin önünü karnaval yerine çeviren sarı-lacivertliler, stada giriş yasağı uygulandığından, oyunculara desteğini yine tribüne açtıkları pankartlarla verdi. Oyuncularda attıkları golden sonra, tribünde taraftarları varmış gibi o bölüme gidip sevinçlerini paylaştı. Maçın ardından Ankara’ya dönüşte de taraftarlar Esenboğa Havaalanı’na gidip takımı karşıladı. Yüzlerce taraftar hava alanını ‘Şampiyon’ tezahüratları ile inletirken, Teknik Direktör Mustafa Dalcı ve futbolculara sevgi gösterilerinde bulundu.
Taraftarın bu ilgisi ve sevgisinin ardından şampiyonluk yarışında hafta sonunda Royal Hastanesi Bandırmaspor ile zorlu bir maç oynayacak olan Ankaragücü’nde, yönetim önemli bir adım attı.
Yöneticiler, Bandırmaspor maçında Eryaman Stadı’nı doldurmak için hareketi geçti. Kulüpten yapılan açıklamada, 5 Mart Cumartesi günü saat 19.00’da oynayacağımız Bandırmaspor karşılaşmasının biletleri Salı gününden itibaren satışa sunulmuştur” ifadesi kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!