Talih kuşu gün sayıyor

Güncelleme Tarihi:

Talih kuşu gün sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2015 15:38

Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekiliş biletlerinin büyük çoğunluğu tükendi. Talih kuşunun kendilerine konmasını isteyen vatandaşlar, bilet satış büfelerine koşuyor. Biletçiler ise yeni yıl umutlarını yılbaşı özel çekilişine bağlayanları, korsan biletçi ve sahte bilet konusunda uyarıyor.

Haberin Devamı

Milli Piyango İdaresi’nin yılbaşı özel çekilişi için bastırdığı biletlerin büyük çoğunluğu satılırken, umudunu 55 milyon TL’lik büyük ikramiyeye bağlayan Başkentliler, Milli Piyango bayileri önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Satışlardan memnun olan Kızılay’daki seyyar biletçiler de şans dağıtmaya devam ediyor. Satış işlemlerinin, yılbaşı çekilişinin yapılacağı 31 Aralık Perşembe günü itibarıyla sona ereceğini hatırlatan biletçiler, vatandaşları korsan biletçiler ve sahte bilet konusunda da uyarıyor.
‘Ankara’nın Nimet Ablası’ adıyla Kızılay’da satış yapan Nimet Altunkılıç, şunları söyledi: “Korsan biletçi ve sahte bilet olayı insanları korkutuyor. Bu yüzden caddede satış yapan seyyar bayilere güven azaldı. Yılbaşı biletleri satışa çıkınca, caddede 365 gün bilet satışı yapan arkadaşların yanı sıra sadece yılbaşında bilet satışı yapan insanlar türüyor. Bu insanlar rastgele tezgahlar açtığı için hem görüntü kirliliğine sebep oluyor hem de yürüyüş yolunu daraltıyor. Hal böyle olunca vatandaş, haklı olarak şikayet ediyor. Yılbaşı biletleri de, yıl boyu satış yapan tezgahlardan alınmalı. Bu hem bizim mağduriyetimizi hem de korsanları bitirir.”

Haberin Devamı

KAŞE NUMARASI VE AMBLEME DİKKAT

Yıllardır satış yaptığı Ankara Bulvarı üzerinde şans dağıtmaya devam eden Ali Haydar da, “Bileti satın almadan önce mührü kontrol edip, ışığa tutun. İçinde Milli Piyango amblemli filigran varsa gerçektir” dedi. Üzerine giydiği kıyafet nedeniyle ‘Bilet Adam’ lakabı verilen Saffet Uzunluoğlu ise şu uyarılarda bulundu: “Bilet üzerindeki bayilik kaşe numarası ile yaka kartındaki isim ve numaraya bakılmalı. Eğer uyuşmuyor ise ya bilet sahtedir ya da satıcı, bayiliği kapandığı halde korsan satış yapıyordur.”

NOEL BABA ŞANS DAĞITIYOR

Güvenpark’ta, Noel Baba kıyafetiyle bilet sattığı için Başkentlilerin ilgi odağı olan Hasan Aktaş ise, bilet satışlarının önceki yıllara göre daha iyi olduğunu söyledi. 55 milyonluk büyük ikramiye konusunda da iddialı konuşan Aktaş, “‘Şanslı Hasan Baba’ bu sene çok iddialı. Büyük ikramiye benim biletlerim arasındaymış gibi hissediyorum. Hem satışlardan hem de vatandaşın ilgisinden çok memnunum. Noel Baba kıyafetiyle satış yapınca çocuklar gelip fotoğraf çektirmek istiyor. Mutlu oluyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

289 MİLYON 465 BİN TL İKRAMİYE

Özel çekilişte tam bilet 50, yarım bilet 25, çeyrek bilet 12.5 TL’den satılıyor. Büyük ikramiyenin 55 milyon TL olduğu yılbaşı özel çekiliş biletlerinin tümünün satılması halinde vatandaşa toplam 289 milyon 465 bin lira ikramiye dağıtılacak. İkinci büyük ikramiyesi 5 milyon lira olan özel çekilişin diğer büyük ikramiyeleri de 1 adet 5 milyon, 1 adet 3 milyon, 1 adet 2 milyon, 1 adet 1 milyon lira olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!