Talay’dan anlamlı mektup

Güncelleme Tarihi:

Talay’dan anlamlı mektup
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2012 14:50

Atmalar branşında şampiyonlar yetiştiren atletizm milli takım antrenörlerinden Artun Talay, Cumhuriyet’in ilanından önce doğan 3 sporcu ve bir hakeme şükran plaketi verilmesi için harekete geçti.

Haberin Devamı

Milli çekiçci Eşref Apak’ın antrenörü Artun Talay, Cumhuriyet’in ilanından önce doğan, hayattaki 3 sporcu ve 1 uluslararası hakeme şükran plaketi verilmesi için Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a mektup gönderdi.
Talay, Türkiye’nin eski değerlerini çabuk unuttuğunu, onlara gerekli ilgi ve hürmeti göstermediğini belirterek, “Türk sporuna büyük emeği geçen ve Cumhuriyet’ten de büyük sadece 4 kişi kaldı. 1914 doğumlu uluslararası hakem Necip Doğutürk, 1916 doğumlu eski milli eskrimci Halet Çambel, 1919 doğumlu eski atlet Eşref Aydın ve 1919 doğumlu eski Fenerbahçeli futbolcu Fikret Kırcan’a şükran plaketi verilmesi konusundaki görüşümü sayın Bakan’a bir mektupla ilettim” dedi.
Bu 4 eski sporcunun Türk sporunun önemli değerlerinden olduğunu ifade eden Talay, “Mesela Halet Çambel, 1936 Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil etti. Aynı zamanda çok önemli bir tarihçi. Böyle insanları evlerinde kaderlerine terk etmeyelim. Hatırlanmak onların en büyük mutluluk kaynağı olacaktır” diye konuştu.
Talay, ilgili kentlerin spor il müdürlükleri ile bağlantıya geçilerek, “4 efsaneye” şükran plaketi verilebileceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!