Takviye yapılırsa gücümüz yükselir

Güncelleme Tarihi:

Takviye yapılırsa gücümüz yükselir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 16:33

Hazırlık dönemindeki sakatlığını atlatıp sezonun ilk haftasındaki Altınordu maçında zorunlu olarak sağ bek oynayan 33 yaşındaki futbolcu, “Takımın ihtiyacı olan bölgelere yeni isimlerin gelmesi mevcut kalitemizi daha yukarı taşıyacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

SPOR Toto 1. Lig’in sezon açılış haftasındaki maçta Altınordu ile kendi sahasında 3-3 berabere kalan Gençlerbirliği’nde gözler kapalı olan transfer tahtasının ne zaman açılacağına odaklanmış durumda. Başkan Talıp Çankırı ve yönetim kurulu kaynak bulma çalışmalarını sürdürken, Teknik Direktör Metin Diyadin de yaptığı açıklamada, transfer yasağının kalkmasının, kırmızı-siyahlı camia için hayati önemde olduğunu dile getirmişti.Gençlerbirliği’nde, taraftarlar olduğu kadar takım içindeki oyuncular da transfer tahtasının açılmasını bekliyor. Haziran ayında başlayan yaz transfer dönemi, 8 Eylül 2022 tarihinde sona erecek.Geride kalan sezon da aynı sorun ile karşı karşıya kalan Gençlerbirliği, ligin başlamasına kısa süre kala tahtayı açmış ve kadrosunu yerli-yabancı oyuncularla güçlendirmişti.

Haberin Devamı

Takviye yapılırsa gücümüz yükselir

İLK YARIDA HEYECAN VE GOLLER VARDI

Hazırlık döneminde yaşadığı sakatlık nedeni ile Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi’nde düzenlenen kupa maçında ve Keçiörengücü ile oynanan özel karşılaşmada forma giyemeyen Takım kaptanlarından Muhammed Bayır, sezonun açılış haftasındaki Altınordu maçında sahaya çıktı. Zorunlu olarak sağ bekte görev yapan Muhammed, sezona iç sahada galibiyetle başlama hedefiyle maça çıktıklarını ancak bir puanla yetindiklerini söyledi.Geçen sezon ki kadrodan çok sayıda oyuncunun takımdan ayrıldığını, alt yapıdan gelen genç isimlerle sezona başladıklarını aktaran Muhammed, şöyle konuştu.“Beştepe’de kalan en deneyimli isim ben oldum. Tecrübelerimi genç arkadaşlarıma aktarmaya çalışıyorum. Takım içerisinde çok güzel bir sinerji yakaladık. Alt yapılarda birlikte oynamış birbirini tanıyan genç oyuncular var. Takım olarak da eksiyi artıya çevirebilecek bir yapıya sahibiz. Hedefimiz lige iyi bir başlangıç yaparak, galibiyetle girip moral bulmaktı. Altınordu maçı çok değişik bir maç oldu. Geriye düştük, öne geçtik, tekrar yakalandık. Özellikle ilk yarı aksiyonu bol bir müsabakaydı. Bireysel ve takım anlamında stada gelenlere keyifli bir maç izlettik. Bizler de saha içinde büyük keyif aldık. İlk devre 6 gol oldu ve biz bir de penaltı kaçırdık. Spor Toto 1. Lig’deki diğer maçları da takip ettim. Altınordu ile bizim aramazdaki maç kadar keyifli değildi diğerleri. Sezonun başındayız ve takımların çoğu tam anlamıyla hazır değil. Bu da çok doğal. Kadrolar ve oyun anlayışları tam anlamıyla oturmuş değil. Transfer sezonu devam ettiği için, kulüplerde gelen-giden oyuncu trafiği mevcut. Haftalar ilerledikçe, maçlar oynandıkça bu durum değişecek ve gelişecektir. Gençlerbirliği için de aynı şey söz konusu. Oynadığımız oyunun üstüne her geçen gün biraz daha fazlasını koyabilirsek, daha hazır takım olacağımıza inanıyorum.”

Haberin Devamı

TAKIM İÇİNDE OLUMLU BİR HAVA HAKİM

“Geçen sezon ki takım içerisinde güzel bir arkadaşlık vardı. Özellikle sezonun ikinci yarısında yakaladığımız bu hava bizi olumlu yönde etkiledi. Bu birlikteliği, geçtiğimiz sezondan bu sezona taşımak için uğraştık, kısmen de olsa başarabildiğimizi düşünüyorum. Futbol bir birliktelik, dayanışma ve yardımlaşma oyunudur. Takım içerisindeki olumlu havayı sahaya ne ölçüde yansıttığınız, başarılı olmanıza yardım eder. Takımdan ayrılanlar oldu. Birçok arkadaşımız direk oynayan isimlerdi. Sayısal anlamda eksilme olmasına rağmen geçen sezondan kalan, oynayan ya da oynamayan genç oyuncu arkadaşlarımız var. Yeni gelen gençler var. Biz tüm ekip olarak çok güzel bir enerji yakaladık. Saha içerisinde herkes kimin ne yapabileceğini aşağı yukarı biliyor. Bu da bize avantaj olarak yansıyor. Hazırlık maçlarında bu birlikteliğin skor anlamında olmasa da oyunsal anlamda karşılığını gördük. Takım olarak eksiyi artıya çevirebilecek bir yapıya sahibiz. Lig uzun, zorlu ve yorucu bir maraton. Rakiplerinizle başa baş mücadele edebilmek, onlarla kıyasıya yarışabilmek için her anlamda güçlü olmanız gerekiyor. Takımın bazı bölgelerine transfer ihtiyacı ortada. Belli alanlara mutlaka transfer yapılması gerektiğini düşünüyorum. Birbirini tanıyan bu oyuncu grubuna yapılacak takviyeler, bizleri daha güçlü kılacaktır.”

Haberin Devamı

RAKİBİMİZ BOLUSPOR DİNAMİK BİR TAKIM

“Bu hafta deplasmanda Boluspor ile karşılaşacağız. İlk maçta deplasmanda Manisa FK’yı yenip lige moralli girdiler. Boluspor, sistemden ve taktikten daha çok dinamik bir takım görüntüsü veriyor. Şu ana kadar transfer yapamamamıza rağmen eşit şartlara sahip olduğumuzu düşünüyorum. Daha sezon başı olduğu için her iki takımın da bazı eksiklikleri var. Haftalar ilerledikçe farklı maçlar daha farklı mücadeleler olacaktır. Boluspor deplasmanından puan ya da puanlar alabilecek güce ve yeteneğe sahip olduğumuzu düşünüyorum.”

BEŞTEPE’DEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, bu sezon iç sahada oynayacağı maçların “Gaziler ve Şehit Yakınları” için ücretsiz olacağını açıkladı.Başkent ekibi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinde yaptığı duyuruda, “2022-2023 Futbol Sezonunda Eryaman Stadyumu’nda oynayacağımız Spor Toto 1. Lig maçlarını “Gaziler ve Şehit Yakınlarımız” ücretsiz olarak izleyebilecektir” ifadelerine yer verildi.Diğer yandan kombine biletleri için son günün 19 Ağustos 2022 olduğunu duyuran Gençlerbirliği yönetimi, kombine biletlerin VIP hariç diğer üç tribünde; maraton, sağ kapalı ve kale arkasının kadın taraftar ve öğrenciler için yüzde 50 indirimli olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

TARAFTARA HER MAÇ İMZALI FORMA

Gençlerbirliği aynı zamanda sezon boyuncu oynadığı her maçta Passolig şartlarını yerine getirerek stadyuma giriş yapan 1923. taraftara da takımın imzalı formasını hediye edeceğini duyurdu. Başkent ekibinin yaptığı duyuru şu şekilde: “2022-2023 sezonu boyunca Eryaman Stadyumu’nda oynayacağımız tüm karşılaşmalarda, Passolig şartlarını yerine getiren 1923. taraftar için takımımızın imzalamış olduğu 100. yılımıza özel bir adet sezon forması, bir futbolcumuz tarafından kendisine takdim edilecektir. Değerli taraftarlarımıza önemle duyurulur.”

PENALTI ATIŞI ŞANSSIZLIĞI

Altınordu ile oynadığı yeni sezonun ilk maçında Gökhan Gül ile penaltı atışından yararlanamayan Gençlerbirliği, 3 sezondur kazandığı ilk penaltıları kaçırıyor.Gençlerbirliği, son 3 sezonda penaltı atışlarında ilginç bir istatistiğe imza attı. Kırmızı-siyahlılar, 2020-21, 2021-22 ve 2022-23 sezonlarında kazandığı ilk penaltıları gole çeviremedi.Gençlerbirliği, 2020-21 sezonunun 5. haftasında Denizlispor’a karşı Stancu ile 2021-22 sezonunun 12. haftasında Keçiörengücü’ne karşı Sandro Lima ile ve 2022-23 sezonunun ilk haftasında Altınordu’ya karşı Gökhan Gül ile penaltıdan faydalanamadı.Gençlerbirliği’nin bir sezonda ilk penaltısını gole çeviren son isim ise 2019-20 sezonunun 5. haftasında Alanyaspor’a karşı başarılı olan Stancu’ydu. Kırmızı-siyahlıların penaltıdan son golünü atan isim ise geçen sezon 22. haftada Manisa FK’ya karşı başarılı olan Gökhan Gül’dü.

BAKMADAN GEÇME!