Taksilere SIM’li takip gelecek gider reklamdan karşılanacak

Güncelleme Tarihi:

Taksilere SIM’li takip gelecek gider reklamdan karşılanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2008 00:00

Avea ve OKİ Telekomünikasyon Şirketi’nin ortak geliştirdiği "sarı karıncalar" projesiyle Başkent’te Avea abonesi taksiler takibe alınacak. Böylece taksicilerin sıkça yaşadığı gasp ve cinayet olaylarının önüne geçilmeye çalışılacak. Takbul donanımının giderleri, taksilerde yapılacak reklamlardan karşılanacak.

ANKARA’daki taksiler, Avea altyapısıyla kesintisiz izlemeye alınıyor. Avea ve OKİ Telekomünikasyon Şirketi’nce geliştirilen "Sarı Karıncalar" projesi basına tanıtıldı.

Sheraton Oteli’ndeki tanıtım toplantısında konuşan Avea Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Okter, son iki yılda GSM sektöründe hızlı bir gelişme yaşandığını, etkin rekabet ortamı oluştuğunu ifade etti. Geçen yıl GSM sektörünün yüzde 17, Avea’nın ise yüzde 33 büyüme göstererek, dünyadaki GSM sektöründeki ortalama büyüme hızını yakalayan Türkiye’deki tek operatör olduğunu kaydeden Okter, bunun, abonelerin ihtiyaçlarını çok iyi algılamalarından kaynaklandığını dile getirdi.

SİM KARTLA ÇALIŞIYOR: Okter, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası ve OKİ Telekomünikasyon şirketi ile bir yıldır yapılan çalışmalar sonucu hayata geçirilen "Sarı Karıncalar" projesinin yenilikçi hizmetlerden birisi olduğunu vurguladı. Okter, şöyle devam etti: "OKİ Telekomünikasyon Şirketince geliştirilen ve Avea SIM kartlarıyla çalışan yeni araç takip sistemi, Ankara’daki mevcut ve potansiyel Avea abonesi taksi şoförlerinin can ve mal
/images/100/0x0/55ea8746f018fbb8f885e07c
güvenliğini kontrol altına alacak. Çünkü OKİ Takbul araç takip cihazının takıldığı 7 bin 700 araç, 7 gün 24 saat güvenli bir şekilde izlenecek.

SUÇU AZALTACAK: Ankara’da ’Sarı Karıncalar’ ile ilk adımını attığımız projenin ülke geneline yayılmasıyla taksilerde hırsızlık, kapkaç, gasp ve diğer suçlarda azalma sağlanacağını düşünüyoruz. Amacımız bunların sıfırlanmasıdır." OKİ Telekomünikasyon Şirketi Müdürü Kazım Sesli de araç takip sisteminin, 0-400 kilometre arasındaki hızda, başta araçlar olmak üzere her türlü hareketli unsurun takibini sağladığını belirtti. Sesli, Takbul sisteminin 2007 yılı başında geliştirilmeye başladığını kaydetti.

Taksiciler herhangi bir ücret ödemeyecek

OKİ Telekomünikasyon Şirketi’nin ARGE Müdürü Mustafa Hararcı ise sistemin nasıl çalıştığına ilişkin uygulamalı bilgi verdi. Takbul donanımı, Avea’nın EDGE altyapısı aracılığı ile monte edildiği araçların bir merkezden izlenmesini sağlıyor. GPS uydularından alınan konum bilgisi merkeze ulaştırılarak acil durumlarda güvenlik güçlerinin yönlendirilmesine imkan sağlayan Takbul, araç içinde gizli bir noktaya yerleştirilebiliyor ve şoför sensöre basarak yardım isteyebiliyor. Acil durum bilgisinin ardından araç içinde uzaktan sesli dinleme de yapılabiliyor. Takbul monte edilen araçların, anlık olarak nerede olduğu görülebiliyor. Bunun yanı sıra araçların günlük kilometre ve hız bilgileri, güzergahı, çalınma durumları da sorgulanabiliyor. Taksi şoförleri, sistemin kuruluşunda herhangi bir ücret ödemeyecek. Takbul donanımının giderleri, taksilerde yapılacak reklamlardan karşılanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!