Taksici kavgasına Dışişleri ayarı

Güncelleme Tarihi:

Taksici kavgasına Dışişleri ayarı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2010 00:00

Filistin Caddesi’nde iki taksi durağı çalışanları arasında aylar önce çıkan kanlı kavgada İslam Ülkeleri Araştırma Merkezi’ne isabet eden kurşun, Dışişleri Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ Bakanlığı’nın, Filistin Caddesi’ndeki iki taksi durağının çalışanları arasında Mart ayında çıkan silahlı çatışmanın ardından, İçişleri Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Çankaya Belediye Başkanlığı’ndan konuya ilişkin bilgi talebinde bulunduğu ortaya çıktı.
Bakanlığın, kavga sırasında İslam Ülkeleri İstatistik Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi’nin (SESRIC) camına kurşun isabet etmesi üzerine harekete geçtiği öğrenildi.
Rahatsız edici görüntü
Kurumlara konuyla ilgili yazı gönderen Bakanlık, söz konusu durağın trafiği aksatıcı, rahatsız edici görüntüler oluşturduğuna dikkati çekti.
Bakanlık, Filistin Caddesi’nde yıllardır hizmet veren bir taksi durağının olmasına karşın Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararıyla kurulan durakta görev yapanların, kendileri için tahsis edilen nokta yerine hizmet binasının duvarı önüne oturdukları, sandalye koydukları, telefon hattı çektikleri, kaldırım üzerine tüp gaz koydukları ve bulaşık yıkadıklarının kendilerine bildirildiğini ifade etti.
Yakın bir noktada faaliyet gösteren diğer taksi durağı görevlileriyle söz konusu taksi durağı görevlileri arasında yaşanan husumet nedeniyle çıkan silahlı kavgada, aktif olarak kullanılan SESRIC ofis camına mermi isabet ettiğini belirten Bakanlık, söz konusu durağın daha uygun bir noktaya taşınmasını talep etti.

Haberin Devamı

Gerilim nasıl tırmandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi 16 Aralık 2009 tarihinde aldığı genel kurul kararıyla, Filistin Caddesi’yle Kırlangıç Sokak birleşim köşesinde bulunan meydanda Atar Sokak’tan Kırlangıç Sokak istikametine park taksi durak levhası verilmesini uygun bulmuştu. Aynı yerde 51 yıldır faaliyet gösteren taksi durağının karşısına durak yeri ve çevresine de taksi depolama alanı için levhalar konmasıyla tırmanan gerilim çatışmaya kadar varmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!