Taklit marka emeğe saygısızlıktır, gasptır

Güncelleme Tarihi:

Taklit marka emeğe saygısızlıktır, gasptır
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2010 00:00

Ankara Ticaret Odası Başkanı “Serginin taklit ürünlerin teşhir edilmesi değil, sahtekarlığın belgelenmesi olduğunu vurgulayarak, “Taklit marka emeğe saygısızlıktır, gasptır, cinayettir” dedi.

ANKARA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, taklit markaları emeğe saygısızlık olarak gördüklerini belirterek, “Halkımız çakma ürünlere karşı dikkatli olmalı” dedi. Grup Ofis Marka ve Patent tarafından “Taklit Markalarla Mücadele” temasıyla düzenlenen taklit ürünler sergisi, CEPA Alışveriş Merkezinde açıldı.

İnsan sağlığını bile tehdik ediyor

Sergi alanındaki taklit ürünleri inceleyen ve sergi için verilen kokteylin açılış konuşması gerçekleştiren ATO Başkanı Sinan Aygün, ATO’nun 1,5 aylık araştırma sonucu taklit ürünleri içeren bir rapor hazırladığını, araştırma sonucunda tekstil ve ayakkabı sektöründeki taklitli ürünlerinin yanı sıra ilaç sanayisinde de taklit vitamin ürünlerinin bulunduğunu gördüklerini söyledi. İlaç sektöründe böyle ürünlerinin bulunmasının, taklit ürünlerin insan sağlığını bile tehdit ettiğini gösterdiğini belirten Aygün, serginin taklit ürünlerin teşhir edilmesi değil, sahtekarlığın belgelenmesi olduğunu vurgulayarak, “Taklit marka emeğe saygısızlıktır, gasptır, cinayettir” diye konuştu.

600 milyar dolarlık zarar

Grup Ofis Marka ve Patent Genel Müdürü Cenk Sevinç ise marka taklitçiliğinin ve ihlallerinin, marka sahipleri ile ülke ekonomisi ve imajına zarar verdiğini kaydetti. Taklitçiliğin 600 milyar dolarlık zarara eşit bir sorun olduğunu savunan Sevinç, taklitçilikten elde edilen gelirin, organize suç, uyuşturucu kaçakçılığı ve terörist faaliyetlerle bağlantılı olduğunu iddia etti.

Sergi 10 Mart’a kadar açık kalacak

GENEL Müdür Sevinç, tüketicilere seslenerek, “Taklit ya argoda çakma ürün satın alınmanız halinde taklitçilik zincirinin halkası haline gelirsiniz ve paranızla aslında hiçbir şekilde desteklemeyi arzu etmeyeceğiniz faaliyetleri desteklersiniz” dedi. Lüks tüketim malları, elektronik aletlerin, tekstil, ayakkabı ve parfüm ürünlerinin taklitlerinin sergilendiği CEPA Alışveriş Merkezindeki taklit ürünler sergisi, 1-10 Mart tarihleri arasında açık kalacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!