Tadilatta ara veririz

Güncelleme Tarihi:

Tadilatta ara veririz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2021 20:36

Belpa Buz Pateni Tesisi’nin önünde toplanan bir grup antrenör, sporcu ve veli, uzun süredir kapalı olan tesisin açılmasını talep etti. Buz Hokeyi Kadın Milli Takımı Yardımcı Antrenörü Olcay Lökbaş, “Beklentimiz, burayı açmaları. Tadilat yapıldığı zaman biz antrenmanlarımıza ara veririz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Belpa Buz Pateni Tesisi’ni yenileyerek yeniden Başkentlilerin hizmetine açacağını duyurdu. Tesisin projesi tamamlanırken, ihaleye çıkılmak üzere Kamu İhale Kurumu’na başvuruldu. Öte yandan, salonun bir yıldır kapalı olması nedeniyle antrenörler, veliler ve sporcular, ABB’yi protesto etti. Salonun önünde toplanan bir grup antrenör, sporcu ve veli, uzun süredir kapalı olan tesisin açılmasını talep etti. Buz Hokeyi Kadın Milli Takımı Yardımcı Antrenörü Olcay Lökbaş, tesisin bir yıl önce Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan ABB’ye devredildiğini anlatarak, şunları kaydetti:

Tadilatta ara veririz


GECE YARISI ANTRENMAN

Haberin Devamı

“Belediyenin burayı yenileme düşüncesi var, çok güzel ama bugün bu buz pistine su verseler biz bir hafta içinde antrenmanlarımızı yapmaya başlarız. Beklentimiz, burayı açmaları. Tadilat yapıldığı zaman biz antrenmanlarımıza ara veririz. Tadilat için belli bir süreç olduğunu anlıyoruz, ihale süreci gibi. En azından bu süreç olana kadar burayı açsınlar. Bir yıldır burası boş duruyor.
Ankara’da şu anda buz sporlarının yapılacağı tek bir tesis var, o da Çayyolu’nda. Bu pistte de 3-4 branşın çalışmaları oluyor. Bütün çocuklar tek tesiste antrenman yapıyor. Gece 12.00’de, 01.00’de antrenman yapmak zorunda kalıyoruz. Gece 02.00’de, 03.00’te evlerine dönen çocuklar, sabah 07.00’de, 08.00’de okula gitmek zorunda kalıyor. Çok ciddi bir mağduriyet söz konusu.”

BAĞLANTI YOLU YAPILACAK

ABB, proje kapsamında mevcut buz pisti ve koruyucu panellerin değiştirilerek uluslararası standartlara uygun hale getirileceğini açıkladı. Mevcut kondisyon salonları ve soyunma odaları ile ıslak hacimleri yenileyecek olan ABB, ihale sonrasında Adnan Ötüken Parkı ile tesis arasında bağlantı yolu da yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!