Suyun sihirli dokunuşu

Güncelleme Tarihi:

Suyun sihirli dokunuşu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2010 00:00

Binlerce yıl önce doğanın iyileştirici gücünü keşfeden insanoğlu, bu bilgisini günümüzde teknoloji ile birleştirerek sağlık ve güzellik amaçlı kullanıyor. Son dönemlerde tüm dünyada kabul gören; doğaya dönüş, organik besinlerle beslenme, doğal yöntemlerle tedavi gibi eğilimler, sağlık turizminin gelişmesinde önemli rol oynuyor.

Haberin Devamı

ARTIK  çağımız insanı daha kaliteli ve sağlıklı uzun bir yaşamın peşinde. Amacına ulaşmak için de birçok yolu denemekten geri kalmıyor. SPA ise bu yollardan biri. Asırlardır doğanın iyileştirici gücünü keşfeden insanoğlu, bu bilgisini günümüzde teknoloji ile birleştirerek sağlık ve güzellik amaçlı kullanıyor. Üstelik sadece geciktirilmeye çalışılan yaşlanmayla sınırlı kalmayıp, gençlik yıllarının daha dinamik bir tempoda geçmesi için de alternatifler sunuyor. 
Şiddetle ihtiyaç duyulan unsurlar
 Latince “Salus Per Aquam” kelimelerinin kısaltması olan SPA, “Sudan Gelen Sağlık” anlamına geliyor ve Romalılardan günümüze kadar uygulanıyor. SPA üniteli tesisler, sundukları spor, sağlık ve güzellik programlarıyla yaşama ayrı bir kategori kazandırıyor. Sağlıklı olmak, stresten uzak yaşamak, beden ve zihni mümkün olduğunca dinlendirmek, genç kalmak, güzelleşmek... Tüm bunlar çağımız insanının şiddetle ihtiyaç duyduğu unsurlar. Termal kaynaklar ve suyla ilgili bakım ünitelerinin yer aldığı SPA merkezleri ise bu ihtiyaçların en kolay karşılık bulduğu yerler. Son yıllarda Ankara’da birçok SPA merkezi faaliyet gösteriyor. Hatta aralarından bir kısmı ülkemizin önde gelen merkezleri arasında yer alıyor. Birçoğu Day SPA ya da Fitness Club- SPA katagorisinde faaliyetini sürdürürken, bir kısmı da 5 yıldızlı otellerin bünyesinde yer alıyor. Day SPA kavramını biraz açacak olursak, geceleme olmayan, gün boyunca veya bir kaç saatliğine rahatlama, vücut bakımı ve huzur bulma konularında çeşitli önerilerin sunulduğu bir SPA uygulaması. Day SPA’ lar genellikle oteller, güzellik merkezleri ve kozmetik enstitülerinde bulunuyor.  Fitness Club- SPA’ları ise  temel egzersiz öğelerinin çeşitli aktivite ve sunumlarla profesyonel eğitimciler eşliğinde kullanıcının hizmetine sunulduğu yaşam alanları diye tanımlayabiliriz.

Renewa Club

Haberin Devamı

Şehrİn tam ortasında Türkiye’nin en kapsamlı şehir Day SPA’sında, hayatın tüm karmaşasına kısa bir ara vererek çiçeklerin aromatik yağları içinde çiçek bahçelerinde yüzebilir, deniz içerikli ürünler ile Ankara’da denizin özlemini giderebilirsiniz.  Sadece üyeler faydalanabiliyor.

Haberin Devamı

Asya Termal Spa

Asya Termal Tatil Köyü şifalı suları ve temiz havasıyla Ankara’nın incisi Kızılcahamam’ da faaliyet gösteriyor. Yine tesis  bünyesinde Spa üniteleri, masajlar, cilt bakımları, vücut bakımları, akupunktur, hamam, kuaför ve fitness merkezi bulunuyor. Günübirlik misafirler de dahil tüm otel müşterisine açık.

Ankara’nın SPA Merkezleri

Gerek Ankara’da gerekse tüm ülke sathında büyük bir araştırma yapan ve sonuçlarını Tempo Travel, Elle, Capital gibi dergiler ile Hürriyet eklerinde yayınlayan DB Dergi Grubu Ankara Temsilcisi Erdal İpekeşen’in değerlendirmesine göre Ankara’nın en iyi SPA Merkezleri şunlar.
Rixos Grand Ankara Otel
Üç farklı katta sunulan hizmetler sayesinde üyeler daha sakin ortamlarda özel hizmet alabiliyor. Merkez, Türk hamamı, sauna, buhar ve dinlenme odası, masaj servisleri, fitness merkezi, kapalı yüzme havuzu ve güneşlenme terasından oluşuyor. Merkez de ayrıca 11 farklı masaj seçeneği sunuluyor.
Sheraton Otel
Uzman terapistler tarafından sunulan hizmetlerden vücudunuzu ve beyninizi dinlendirecek olan hizmeti seçebilirsiniz. 40 dakikalık klasik masaj, 50 dakikalık aromaterapi masajı ve 20 dakika süren anti-stres geri masajından otel müşterileri ve kulüp üyeleri faydalanabiliyor.
Panora MAC
Panora MAC bünyesinde bulunanNUSPA, zengin ve özel bakım menüsüyle sizi çok özel anlar yaşamaya davet ediyor. Modern bir atmosfere sahip merkezde hem MAC üyelerine hem de dışarıdan gelen konuklara özel hizmetler sunuyor.

Haberin Devamı

Swissotel, Amrita SPA & Wellness

Otelin alt katında Üç bin metrekarelik bir alana kurulan merkez, şık atmosferi, özenli dekorasyonu, kültürlerin buluşmasına yönelik konseptiyle dikkat çekiyor. Amrita Spa & Wellness; akıl, vücut ve ruh sağlığını dengede
tutmak için anti-aging, güzellik, fitness, terapiler ve masajlardan oluşan konseptlerini gençleşmek ve sağlıklı kalmak isteyenlere sunuyor. Otel müşterileri ile kulübe üye olanlar girebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!