Suudilerin içme suyunu Yüksel İnşaat taşıyacak

Güncelleme Tarihi:

Suudilerin içme suyunu Yüksel İnşaat taşıyacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2008 00:00

Türkiye’nin üç kuşaktır taahhüt sektöründe faaliyet gösteren köklü firmalarından Yüksel İnşaat, Ortadoğu ülkelerinde yaptığı dev yatırımlara hızla devam ediyor. Yüksel İnşaat’ın ihalesini kazandığı, Suudi Arabistan’ın Doğu kesiminde yaklaşık 4 milyon insanın yaşadığı 6 kente su ulaştıracak olan "Doğu Bölgesi İsale Hattı Projesi"nin imza töreni Riyad’da gerçekleştirildi.

YÜKSEL İnşaat, proje bedeli 372 milyon dolar olan ve 29 ayda bitirilmesi planlanan Doğu Bölgesi İsale Hattı Projesi’ni Riyad’da, Suudi Arabistan Su ve Elektrik Bakanı Abdullah Al- Hüseyin, Yüksel İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Servet Sazak, Yüksel İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Emin Sazak ve Yüksel İnşaat Saudia Co. Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Faisal Al-Sadoun’un katıldığı törenle imzaladı.

SU SORUNANA ÇÖZÜM: Suudi Arabistan’ın kuzeydoğu sahilinde yer alan Jubail Sanayi Bölgesi’nde yeni yapılacak olan Marafiq Deniz Suyu Arıtma Tesisleri’nde üretilecek olan suyu, Doğu Bölgesi’ndeki Dammam ve Al Khobar şehirleri de dahil olmak üzere çeşitli yerleşim birimlerine ulaştırılması işini içeren proje, Suudi Arabistan’ın Doğu Bölgesi’ndeki su sorununa çözüm niteliği taşıyor. Suudi Arabistan’ın Doğu Kesimi’nde yaklaşık 4 milyon insanın yaşadığı 6 kente içme suyu ve kullanma suyu ulaştıracak proje kapsamındabir ana pompa istasyonu, 8 adet karışım istasyonu ve toplam kapasitesi 730 bin m3 olan değişik ebatlarda 12 adet çelik tank mevcut olup, günlük 500 bin m3 suyun 1,7 metre çapındaki boru hattı ile 130 km mesafeye taşınması hedefleniyor.

YÜKSEK TEKNOLOJİ : Gerçekleştirilen törende, Yüksel’in Körfez bölgesindeki önemli varlığının altını çizen Yüksel İnşaat Başkan Yardımcısı ve CEO’su Emin Sazak, Suudi Arabistan hükümetinin gayretlerini ve vizyonunu yansıtan, yerel ve ulusal ekonomiye destek verecek ve halkın yaşam standardını yükseltecek bu projede yer almaktan duydukları mutluluğu dile getirirken; Yüksel İnşaat’ın, dünyanın her yerinde benzeri bir su taşıma projesini uygulayabilecek yüksek teknoloji ve uluslararası standartlara sahip olduğunu, şu anda Suudi Arabistan Krallığı’nda pek çok projenin yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!