Süs var su yok

Güncelleme Tarihi:

Süs var su yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2018 09:59

Başkentin görsel değerini artırmak için kentin dört bir yanına yapılan dekoratif süs havuzlarının büyük bölümünde sulama sistemleri çalışmıyor. Havuzların bir bölümündeki bakımsız görüntü ve kirli su dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara okurlardan gelen şikâyetler üzerine kent genelindeki süs havuzlarını fotoğrafladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı’nca meydan ve kavşaklara görsel güzelliği artırmak amacıyla yaptırılan dekoratif süs havuzlarının büyük bölümünün sulama sistemlerinin çalışmadığı görüldü. Bazı süs havuzların da ise biriken kirli sular ve çevresinde uzayan otlar dikkat çekti.

Süs var su yok

ESTETİK AMA ÇALIŞMIYOR

Keçiören Aşağı Eğlence’de fıskiye ve hayvan figürleriyle donatılan büyük ebattaki süs havuzunun sulama sistemi devre dışı kalmış. Çankaya Mevlana Bulvarı’nda da yine çevresi dekoratif olarak donatılan süs havuzunun sulama sistemleri çalışmıyor ve havuzun içinde kirli su birikmiş durumda.

Haberin Devamı

Süs var su yok

YAPILDI BAKIMSIZ KALDI

Etimesgut Bağlıca’da Mermeroğlu Caddesi üzerine yapılan süs havuzunun sulama sisteminin çalışmamasının yanı sıra, yanı başında uzayan otlar ve bakımsız görüntüsü dikkat çekti. Aynı ilçede Eryaman’da da küçük dekoratif havuzlar da sistemin çalışmadığı gözleniyor.

KİRLİ SU BİRİKİŞ BİRİKMİŞ

Süs var su yok

Sincan’da ise Güzelkent Ulubatlıhasan Mahallesi’ndeki dekoratif süs havuzunun sulama sistemi çalışmıyor. Bölge sakinleri sistemin ara sıra çalıştığını ama uzun zamandır devre dışı olduğunu söylüyor. Altındağ’da Plevne Caddesi üzerindeki büyük ebattaki dekoratif havuzun çalışmayan fıskiyeleri ve atıklar nedeniyle biriken pis su, görenlerin tepkisini çekiyor.

Süs var su yok

2017’YE KADAR 136 HAVUZ YAPILDI

Haberin Devamı

Başkent genelinde 2013’te başlanan çalışmalar sonucunda 2017’ye kadar farklı ilçelerde toplamda 136 dekoratif süs havuzu yapıldı. Başkent’e görsel zenginlik katması amacıyla yapılan dekoratif havular, özel led aydınlatmalarla ışıklandırıldı, fıskiye ve hayvan figürleriyle donatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!