Süreci hep birlikte tersine çevireceğiz

Güncelleme Tarihi:

Süreci hep birlikte tersine çevireceğiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2020 15:38

Ankara'da, İçişleri Bakanlığı’nca ‘Sağlık İçin Hepimiz İçin’ sloganıyla yayımlanan genelge kapsamında, koronavirüs tedbirleri denetimi yapıldı.

Haberin Devamı

Ekipler, Altındağ’da yapılan denetimler kapsamında, salgının yayılım hızının kesilmesi için alınan tedbirleri yerinde inceledi. İşletmelerde, sosyal mesafe ve maske kuralının yanı sıra hijyen belgeleri de kontrol edildi, şartlara uymayanlara cezai işlem uygulandı. Ulus’ta esnaf ve işletme sahiplerini ziyaret eden Ankara Valisi Vasip Şahin, aksayan durumlarda ikaz ve bilinçlendirme görevini yaptıklarını söyledi. İşletmelerin, aynı hatada ısrar etmesi durumunda müeyyide uyguladıklarını belirten Vali Şahin, görebildiği kadarıyla vatandaşların da iş yerlerinin de uyum sağlamaya çalıştığını bildirdi. Şahin, bütün Ankaralıların kurallara uymak durumunda olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi:

Süreci hep birlikte tersine çevireceğiz


DUYARLILIK ARTIYOR

Haberin Devamı

"Ankara başından beri bilinçliydi ama özellikle yaz döneminde tatiller, düğünler, bayramlar insan temasını artırdığı için kentimizde maalesef sayılar istenmeyen noktalara doğru ilerledi. İnşallah hep birlikte bunu tersine çevireceğiz. Bu bizim elimizde, istersek başarabiliriz. Sağlık Bakanımızın Ankara ile ilgili stabilizasyon ve inşallah rakamlarda geriye doğru gidiş olacağı şeklinde değerlendirmesi oldu. Biz de buna katılıyoruz. Vatandaş son günlerde gittikçe artan duyarlılıkla bu tedbirlere dikkat etmeye çalışıyor. Bu henüz yeterli seviyede değil. Bunun çok daha ilerisini yapmamız gerekiyor ve bu da mümkün. Vatandaşlarımızı salgın konusunda çok ciddi bir gayrete ve duyarlılığa davet ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!