Sürdürülebilirlik için kongrede buluşuyorlar

Güncelleme Tarihi:

Sürdürülebilirlik için kongrede buluşuyorlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2011 00:00

KOBİLER 2. Uluslararası Girişimcilik Kongresi kapsamında, sürdürülebilirlik ana teması ile İzmir’de bir araya gelecek. Kongre kapsamında, KOBİ’lerin sürdürülebilirlik konusunda karşılaştıkları ortak sorunların çözümü için fırsat yaratılacak.

Haberin Devamı

KOBİLER 2. Uluslararası Girişimcilik Kongresi kapsamında, sürdürülebilirlik ana teması ile 27–28–29 Nisan tarihlerinde İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde bir araya geliyor.
Küreselleşme ve hızlı değişen piyasa koşulları içerisinde sürdürülebilirliğin KOBİ’ler için önemi göz önüne alınarak kongrede sürdürülebilirlik ve KOBİ’ler farkli boyutlarıyla tartışılacak ve KOBİ’lerin sürdürülebilirlik konusunda karşılaştıkları ortak sorunların çözümü için farklı kesimlerin katkılarıyla fırsat yaratılacak. Kongre kapsamında, akademi ve iş dünyasından profesyonellerin bildirilerinin ve örnek olayların sunulacağı oturumlar ile özel sektör, kamu sektörü temsilcileri, üniversite öğrencileri ve akademisyenler bir araya getirilecek.
Ortak proje üretimi
İzmir Ekonomi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Alev Katrinli, “Ülkemizde ve dünyada ekonominin yapı taşlarından olan KOBİ’lerin gelişimi için ortak proje üretimi sağlamayı, ortak sorunları tespit etmeyi ve çözüm önerileri geliştirmeyi, değişik illerde faaliyet gösteren sektörler arasında entegrasyonu ve ortak iş olanaklarını sağlamayı amaç edindik” dedi.
Teşviklerle ilgili özel oturum
Programda İstanbul, Ankara, Aydın, Adana, Kazakistan, Fethiye, Denizli gibi illerden başarılı KOBİ örneklerinin de yer alacağını belirten Katrinli, “KOBİ’lerin finansal sürdürülebilirliği için önemli olan hibe ve teşviklerle ilgili özel bir oturumu programa aldık. Bu oturumda KOSGEB, TÜBİTAK, AB, Kalkınma Ajansı teşvikleri ve hibelerine nasıl müracaat edilebileceği anlatılacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Özdebir: İthalata ek vergi  tekstil sektörünü rahatlattı

ANKARA Sanayi Odası’nın ASO gündem toplantısına Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da katıldı. Toplantıda konuşan Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, birçok engele rağmen Bakan Çağlayan’ın çalışmaları sonucunda  bazı tekstil ürünleri ithalatına ek vergi uygulamasına gidilmesinin kendilerini  çok mutlu ettiğini ifade etti.
Bakan Çağlayan’a teşekkür
Özdebir, tekstil gibi Türkiye ihracatında önemli  bir yer tutan üründe bile değerli Türk Lirası nedeniyle ithalatın hızla  artmasının tekstil sektörünü çok zor durumda bıraktığını söyledi. Aldıkları  tedbirler nedeniyle Bakan Çağlayan’a teşekkür etti.

Haberin Devamı

Gıda ve temizlik ürününde sahte TSE etiketi uyarısı

TÜRK Standartları Enstitüsü’nce  (TSE) belirlenmiş 30 bin 640 standardın bulunduğu Türkiye’de, “teknolojinin  gelişmesiyle sahte TSE etiketlerinin internet üzerinden kopyalanarak en çok gıda  ve temizlik sektöründe belge sahtekarlığı yapıldığı” bildirildi. TSE yetkilileri, değerlendirme ve belgelendirme çalışmalarının kendi alanında uzman meslek  grubunda yetkilendirilmiş mühendisler tarafından yapıldığına dikkati çekerek, “Türkiye’de, teknolojinin gelişmesiyle sahte TSE etiketlerinin internet üzerinden  kopyalanarak en çok gıda ve temizlik ürünlerinde belge sahtekarlığı yapıldığına  tanık oluyoruz” dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!