Süpürge ödüllerle havalandı

Güncelleme Tarihi:

Süpürge ödüllerle havalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2023 12:40

Uçan Süpürge Vakfı’nın düzenlediği 26. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, Opera Sahnesi’ndeki açılış gecesiyle başladı. Sunuculuğunu Yetkin Dikinciler ve Şenay Gürler’in yaptığı gecede ödüller sahiplerine takdim edildi.

Haberin Devamı

Gecede ‘Onur Ödülü’ usta oyuncu Tilbe Saran’a verildi. Ödülünü Fırat Tanış’ın elinden alan Saran, festivalin kadınlara ‘umut’ olduğunu belirtti. ‘Bilge Olgaç Başarı Ödülleri’ ise oyuncu Asiye Dinçsoy, yönetmen-senarist Belmin Söylemez ve kurgucu Selda Taşkın’a verildi. Genç oyuncuları teşvik etmek için verilen ‘Genç Cadı’ ödülüne ise Öyküsu Özyürek layık görüldü. Özyürek, ödülünü geçtiğimiz yıl aynı ödülün sahibi olan Nazlı Bulum’un elinden aldı. Özyürek, konuşmasında bazı konulara çok sinirli olduğunu belirterek, “Bedenlerimiz ve zihinlerimiz üzerinde tahakküm kurmaya çalışan erkek yapılanmasına çok sinirliyim. Meslektaşlarıma ve bana uygulanan mobbinge, sonsuz güzellik algılarına, sansürlere her şeye çok sinirliyim. Ama asla umutsuz değilim” dedi. Nazan Kesal’dan ödülünü alan Asiye Dinçsoy, “Bu ödül bana bütün filmlerim için verildi. Temsil ettiğim bütün karakterlerim için verildi. Uçan Süpürge sadece bir film festivali değil benim için. Kadın mücadelesinde çok büyük bir mihenk taşı. Bu dönemde üretme isteği verdiği için festivale çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Süpürge ödüllerle havalandı

 Fırat Tanış, gecede sahne alan Allegra Ensemble ile birlikte ‘Nasip Olur Amasya’ya Varırsan’ türküsünü seslendirdi.

Süpürge ödüllerle havalandı

 Asiye Dinçsoy’un ödülünü takdim eden Nazan Kesal, ödülü yere düşürünce sahnede kahkaha tufanı koptu.

Süpürge ödüllerle havalandı

Tilbe Saran, Genç Cadı ödülünün geçtiğimiz yıl sahibi olan Nazlı Bulum ve bu yıl ödüle layık görülen Öyküsu Özyürek’in kendi öğrencisi olduğunu belirterek, “Bu gece aslında iki ödül aldım” dedi.

Süpürge ödüllerle havalandı

Haberin Devamı

Ödülünü Sevilay Demirci’den alan Belmin Söylemez, “Bu ödül benim için en anlamlı ödül. Çünkü ben sinemaya Bilge Olgaç’ın yanında başladım. Benim için ayrıca Ankara’da olması açısından çok anlamlı. Çünkü Ankara’da büyüdüm. Ankara bana her zaman çok ilham vermiştir. Bir gün filmlerimde yer vermek istiyorum” diye konuştu.

64 FİLM GÖSTERİMDE

‘Daha Fazlası, Daha Azı Değil’ teması ile 7 Haziran’a kadar sürecek olan festivalin gösterimleri, Ankara Kızılay Büyülüfener Sineması’nda yapılacak. Festivalde 9 bölümde 64 film, izleyici ile buluşacak.

BAKMADAN GEÇME!