Süpürge Kavaklıdere ve Kızılırmak’ta uçacak

Güncelleme Tarihi:

Süpürge Kavaklıdere ve Kızılırmak’ta uçacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2021 22:49

Uçan Süpürge Vakfı Başkanı Halime Güner, yıllardır kapalı olan Kavaklıdere Sineması ve fiziki sorunları bulunan Kızılırmak Sineması’nın Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek 26 Mayıs-5 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek ‘25. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ ile birlikte tekrardan sinemaseverlere hizmet vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

Bu yılki teması “Kadınların Mirası” olarak belirlenen ve 26 Mayıs-5 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılacağı duyurulan 25. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali için önceki gün bir basın toplantısı düzenlendi. Uçan Süpürge Vakfı’nda gerçekleşen toplantıda vakıf başkanı Halime Güner Ankara’nın şehir kültüründe önemli yere sahip olan iki sinema Kavaklıdere ve Kızılırmak sinemalarının, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi ve Uçan Süpürge Vakfı iş birliğiyle yeniden başkentin sanat hayatına kazandırılacağını bilgisini paylaştı. Güner, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

Süpürge Kavaklıdere ve Kızılırmak’ta uçacak


SÖZ ALDIK

“Kızılırmak Sineması’nın bazı fiziki sorunları var. Sinema sahibiyle Ankara Büyükeşhir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı buluşturduk. Sinemanın tekrar uygun şartlarda hizmet vermesi için gerekli hazırlıkları yapmak istediklerini söylediler. Ayrıca yıllardır kapalı olan Tunalı Hilmi’deki Kavaklıdere Sineması’nın da Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilip tekrar hizmete sokulması yönünde söz aldık. Mansur bey, Kavaklıdere’nin kültür merkezi olması gerektiğini söyledi. Tiyatro ve sinema salonu olarak hizmet verecek. Salonların bir tanesinin adı Uçan Süpürge olacak. Umarım, Uçan Süpürge Film Festivali ile beraber bu iki salon, tekrar Ankaralılarla buluşacak.”

Süpürge Kavaklıdere ve Kızılırmak’ta uçacak


TEMA KADINLARIN MİRASI

Vakıf çalışanlarından Ceren Kurt festivale başvuruların başladığını ve “www.ucansupurge.org.tr” adresinden erişime açılan form ile başvuru yapılabileceği belirterek, “Bu yılki festival teması ‘Kadınların Mirası’ olarak belirlendi. Söyleşi, etkinlik ve film gösterimleri için ise Ankara’nın kalbinde yer alan sinemaların yeniden açılmasın hedefleniyor” dedi.

2007’DEN BERİ KAPALI

Tunalı Hilmi Caddesi’ndeki dokuz katlı Başkent Apartmanı’nın zemin katında bulunan Kavaklıdere Sineması 1969 yılında izleyicisiyle buluştu. İki katlı salonu ilerleyen yıllarda bölünerek dört salona dönüştürüldü. Yıllarca birçok festivale ev sahipliği yapan, yerli ve yabancı sinema filmlerini Ankaralılarla buluşturan sinema, 2007 yılında kapısına kilit vurdu. 1960 yılından beri hizmet veren Ankara’nın köklü sinemalarından Kızılırmak Sineması, son yıllarda eski şaşalı günlerinden uzak olsa da, vizyon filmlerini ve bağımsız sinemanın seçkin örneklerini izleyici ile buluşturmaya devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!