Süper Lig yolu kısaldı

Güncelleme Tarihi:

Süper Lig yolu kısaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2022 22:19

Spor Toto 1. Ligde geride kalan sezon 27. hafta geçilirken, 56 puana sahip lider Giresunspor, vize almayı başarmıştı. Sarı-lacivertliler, kalan bölümdeki 7 maçını Ankara’da oynayacak.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de 27 hafta geride kalırken, son oynadığı maçta BB Erzurumspor’u deplasmanda 1-0 yenerek puanını 55’e çıkaran MKE Ankaragücü, kısalan Süper Lig yolunda önemli bir avantaja sahip durumda. 38 haftalık zorlu maraton sonunda ilk iki takımın direk Süper Lig vizesi alacağı kulvarda, sarı-lacivertliler en yakın rakibi Bereket Sigorta Ümraniyespor’un 3, üçüncü basamaktaki rakibi Royal Hastanesi Bandırmaspor’dan ise 9 puan önde. Kalan bölümde bir haftayı (36. hafta) bay geçecek olan Ankaragücü, 10 maça çıkacak ve bunların 6’sını Ankara’da oynayacak. 5 maçta rakiplerini Eryaman Stadı’nda ağırlayacak olan sarı-lacivertliler, ligin son mücadelesini Aktepe Stadı’ndaki derbide Keçiörengücü’ne karşı verecek.

SON SEZONLARDA LİDERLER YARIŞI BIRAKMADI

Spor Toto 1. Ligde son sezonlarda, 27. haftalar geçilirken liderlik koltuğunda oturan 6 takım ile aynı haftayı ikinci sırada geçen 2 takım, sezon sonunda şampiyon unvanı ile Süper Lig’e yükselme başarısı gösterdi. Bir sezon da ise ilk iki sıradaki takımlar yerine, takipçileri direk Süper Lig vizesi aldı.
Geçen sezon Giresunspor, 27 hafta sonunda 56 puan toplarken, sezon bitiminde Adana Demirspor ile birlikte Süper Lig’e yükselme başarısı gösterdi. Üçüncü takım, play-off’tan gelen Altay oldu.
2019-2020 sezonunda Hatayspor, 2018-2019 sezonunda Denizlispor, 2017-2018 sezonunda Çaykur Rizespor, 2015-2016 sezonunda Adanaspor ve 2014-2015 sezonunda Kayserispor, 27. haftaları lider tamamladıkları ligde, ilk sırayı alıp Süper Lig’e adlarını yazdırdı. 2016-2017 sezonunda Malatyaspor, 2011-2012 sezonunda Elazığspor, 27. haftayı ilk sırada geçmelerine rağmen, yarışın sonunda ikinci olarak, süper vizeyi kaptı.
2013 2014 sezonunda ise 27. haftada Ankaraspor lider, Orduspor ikinci sırada olmalarına rağmen, o dönem 38 hafta oynanan ligde Süper Lig’e yükselme şansını kullanamadı. İstanbul BB ve Balıkesirspor, Süper Lig biletini alan takımlar oldu.
Yakın dönemde MKE Ankaragücü ile Gençlerbirliği de mücadele ettikleri bu kulvarda ligi ikinci sırada bitirip, Süper Lig’de mücadele etme hakkı kazandı. Gençlerbirliği, geride kalan sezonun bitiminde Süper Lig’den bir kez daha düştü.

İLK 4 MAÇIN 3’ÜNDE RAKİPLERİYLE KARŞILAŞACAK

MKE Ankaragücü, kritik süreçteki ilk 4 maçından üçünü, Süper Lig iddiası taşıyan rakiplerine karşı oynayacak. Sarı-lacivertliler, 5 Mart Cumartesi günü, üçüncü basamakta yer alan Royal Hastanesi Bandırmaspor ile Eryaman Stadı’nda karşılaşacak. Ardından, orta sıra ekiplerinden Manisa FK ile deplasmanda mücadele edecek olan başkent ekibi, 30. haftada üst grubun dikkat çekici takımlarından Eyüpspor’u konuk ettikten sonra, 31. haftada, sezon başından bu yana liderlik yarışında çekiştiği Bereket Sigorta Ümraniyespor ile deplasmanda kozlarını paylaşacak.
Sarı-lacivertli ekip sonrasında iki maçı üst üste (Adanaspor ve Altınordu) başkentte oynama şansına sahip. Lige tutunması matematiksel olarak bile neredeyse imkansız olan Balıkesirspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Ankaragücü, zorlu serüveni; Yılport Samsunspor (i), Beypiliç Boluspor (i), Keçiörengücü (d) müsabakaları ile tamamlayacak.

 

Haberin Devamı

AATIF CHAHECHOUHE ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in 28. haftasında, Eryaman Stadyumu’nda Bandırmaspor ile karşılaşacak olan Ankaragücü, çalışmalarını Beştepe Tesisleri’nde sürdürüyor.
Teknik Direktör Mustafa Dalcı yönetiminde yapılan antrenmanda teknik taktik çalışmalar üzerinde duruldu. Gördüğü kırmızı kart nedeniyle Yasin Güreler cezalı duruma düşerken, Erzurumspor karşılaşmasında sakatlanan Tiago Pinto, antrenmana katılmadı.
Tedavisi tamamlanan Aatif Chahechouhe takımla birlikte çalışmalara başladı. Hasan Hüseyin Acar ve Eren Derdiyok sağlık ekibi kontrolünde çalışmalarını sürdürdü.

EREN VE MERT UNUTULMADI

Ankaragücü kulübü, 2019 yılında, Antalyaspor maçı dönüşünde geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden sarı-lacivertli taraftarlar, Eren Açıkgöz ve Mert Turgut Çakır’ı unutmadı. Kulüp sosyal medya hesabında yayınlanan videoda, Başkan Faruk Koca, Teknik Direktör Mustafa Dalcı, futbol şube koordinatörü Emre Yıldız ile oyunculardan; Erdem, Yusuf, Sinan ve İshak, vefatlarının 3. yılında genç isimleri, rahmet ve sevgiyle andı. Taraftar grupları da ‘unutmadık, unutmayacağız’ mesajları paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!