Süper kulvarda erken ayrılık

Güncelleme Tarihi:

Süper kulvarda erken ayrılık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2022 09:01

Yenilenmiş kadrosu ile başladığı yeni sezonda beklentilerin uzağında kalan sarı-lacivertli ekipte, Teknik Direktör Mustafa Dalcı’nın istifasının ardından arayışlar hızlandı. Taraftarlar, Ersun Yanal ve İsmail Kartal’ı takımın başında görmek isterken, yönetimin planları arasında Ömer Erdoğan, Aykut Kocaman ve Samet Aybaba gibi isimler var.

Haberin Devamı

Süper Lig’in 4. haftasında Vavacars Fatih Karagümrük’e deplasmanda 4-1 yenilen ve henüz galibiyet ile tanışamayan MKE Ankaragücü’nde huzursuzluk erken başladı. Spor Toto 1. Lig’den şampiyon unvanı ile Süper Lig’e yükselen ve kadrosunu 16 yeni isimle güçlendiren sarı-lacivertliler, bir haftayı bay geçerken, çıktığı diğer 3 maçta; 2 yenilgi ve bir beraberlik aldı. Ankaragücü’nün, ligde oynadığı 3 maçta puan alamayan ve kalesinde 8 gol gören rakibi Vavavars Fatih Karagümrük’e 4-1 gibi farklı bir skorla kaybetmesi taraftarını çileden çıkardı. Ankaragücü, üçüncü haftayı bay geçerken, teknik ekip, ilk iki maçtaki kadroda bazı değişiklikler yaparak takımı sahaya sürdü. Sinan Osmanoğlu bu sezon ilk kez görev alırken, yeni transferlerden Pepe Rodriques 11’de sahaya çıktı. Jese de bu sezon ilk kez 11 de maça başladı. Başkent ekibi, üçüncü maçında ilk kez gol atma başarısı gösterirken, bu gol rakip takımın savunma oyuncusu Baniya’dan geldi.

Haberin Devamı

Süper kulvarda erken ayrılık

KULÜBÜN ÖNÜNÜ AÇMAK ADINA KARAR ALDIM

4-1 kaybedilen Vavacars Fatih Karagümrük maçından sonra görevi bıraktığını açıklayan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, şunları söyledi: “Süper Lig’de 4. hafta ancak kulübün önünü açmak adına böyle bir karar aldım. Ankaragücü teknik direktörlüğünden istifa ettim. Yaklaşık 1 seneyi geçen bir süredir Ankaragücü’nde teknik direktörlük yaptım. Geçen sene güzel günler yaşadık ve sonuç olarak Ankaragücü’nü layık olduğu yere, Süper Lig’e taşımak bize nasip oldu. Ligin daha başındayız fakat yönetime hareket alanı açmak adına bu yönde bir karar aldım. Bundan sonrası için Ankaragücü’ne başarılar diliyorum. Mağlubiyetten ötürü Ankaragücü camiasından özür dilerim. Ankaraügücü büyük bir camia. Bu sene takım her anlamda çok iyi. Benden sonra daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Göreve gelecek meslektaşıma başarılar diliyorum.”

RESMİ SİTEDEN TEŞEKKÜR MESAJI YAYINLANDI

Haberin Devamı

Mustafa Dalcı’nın görevi bırakmasının ardından Ankaragücü Kulübü resmi sitesinden bir teşekkür mesajı yayınladı. Kulapten yapılan paylaşımda: “MKE Ankaragücü’müzün teknik direktörlük görevini yürüten ve takımdan ayrılma kararı alan Mustafa Dalcı’ya vermiş olduğu emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Geçen sezon Spor Toto 1. Lig’de şampiyonluk yaşatan Mustafa Dalcı ve ekibine bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.Mustafa Dalcı, Ankaragücü’nde iki ayrı dönemde teknik adamlık yaparken, taraftarla yıldızı tam anlamıyla barışık olmadı. Sarı-lacivertliler, Dalcı’ya yönelik zaman zaman tepkilerinin dozunu yükseltse de özellikle kulüp başkanı Faruk Koca, her defasında teknik direktörün destekçisi oldu.

Haberin Devamı

REKABETTEKİ EŞİTLİK RAKİP LEHİNE BOZULDU

2 takım önceki günkü maçta 18. kez karşılaşırken, 5 olan galibiyet sayılarında eşitlik, Fatih Karagümrük lehine bozuldu. 7 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Süper Lig tarihinde MKE Ankaragücü ile oynadığı 11 maçın sadece birini kaybeden Fatih Karagümrük, bu periyottaki galibiyet sayısını 5’e çıkardı. Rakibini son oynadıkları maçta 1-0 yenen ve Fatih Karagümrük’e konuk olduğu son iki Süper Lig maçından 4 puan çıkaran Başkent temsilcisi, bu kez sahadan farklı yenik ayrıldı.Süper Lig’de oynadığı son 11 maçı da kazanamayan MKE Ankaragücü (3 beraberlik - 8 yenilgi), bu sezon ligde yer alan takımlar arasında devam eden en uzun süre galibiyet hasretinin sahibi konumunda. Sezonun ilk üç haftasını galibiyetsiz geçen sarı-lacivertliler, lig tarihinde sadece bir sezonun ilk üç karşılaşmasında rakip fileleri havalandıramadı (1999/2000)

Haberin Devamı

ALDIĞIMIZ GALİBİYETTEN DOLAYI MUTLUYUM

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo, MKE Ankaragücü galibiyetinden dolayı mutlu olduklarını söyledi. Mücadelenin ardından değerlendirmelerde bulunan Andrea Pirlo, müsabakaya güzel başladıklarını aktarıp, şunları söyledi:
“Maça istediğimiz gibi başladık. Güzel 2 gol bulduk. Müsabakayı istediğimiz kontrole getirdik. Bütün hafta buna hazırlanmıştık. Galibiyet ile öz güvenimizin yerine geldiğini düşünüyorum. İlk 2 haftadaki mağlubiyetlerden sonra önemli bir galibiyet aldık. 2 yenilgiyle maça çıktık. Çalışmak da zor oluyor böyle durumlarda. Galibiyetten dolayı mutluyum. Transfer döneminin bitmesine yaklaşık 10 gün kaldı. Birkaç günümüz daha var. Eklenecek oyuncular varsa değerlendiriyoruz. Çalışıp, takımı daha iyi seviyeye getirmek istiyoruz.”

Haberin Devamı

Süper kulvarda erken ayrılık

 41 MÜSABAKADA 22 GALİBİYET

Kulüp başkanlığına 2021 yılında seçilen Faruk Koca ve yönetimi tarafından, 20 Haziran 2021’de göreve getirilen Teknik Direktör Mustafa Dalcı, 14 aylık süreçte takımı Süper Lig’e çıkarmasına rağmen yeni sezona kötü bir başlangıç yapmasıyla ayrılık geldi.Dalcı yönetiminde, geçen sezon Spor Toto 1. Lig’i şampiyonlukla tamamlayıp Süper Lig’e adını yazdıran sarı-lacivertliler, transfer döneminde de birçok isme imza attırdı.Süper Lig’de 2022-2023 sezonunun açılış haftasında Arabam.com Konyaspor’la kendi sahasında 0-0 berabere kalan, deplasmanda da Gaziantep FK ve Fatih Karagümrük’e kaybeden MKE Ankaragücü, 1 puanda kaldı.İkinci Dalcı döneminde MKE Ankaragücü, 36’sı 1. Lig, 3’ü Süper Lig, 2’si Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 41 resmi maça çıktı. Sarı-lacivertliler, bu karşılaşmalarda; 22 galibiyet ve 9 beraberlik alırken, 10 kez rakiplerine yenildi.Mustafa Dalcı, MKE Ankaragücü’nü 2020-2021 sezonunda da Süper Lig’de kısa bir süre çalıştırmıştı. O dönemde ligde 15 maça çıkan Dalcı, takımıyla 5 galibiyet elde etmişti.

 ERDEM ÖZGENÇ’TEN TEPKİ PAYLAŞIMI

Ankaragücü’nün, Fatih Karagümrük’e 4-1 yenilmesi sonrasında taraftarların yanı sıra farklı isimlerden de tepki geldi. Geçen sezon ki takımın kaptanlarından Erdem Özgenç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yazık vallahi çok yazık” ifadelerini kullandı.Erdem, Spor Toto 1. Lig’de kazanılan şampiyonlukta golleri ve asistleri ile önemli katkı vermişti.
MKE Ankaragücü sezonun bitmesinin ardından; Erdem Özgenç ile birlikte; Yusuf Abdioğlu, Mehmet Murat Uçar, Akın Alkan, İshak Çakmak, Hasan Hüseyin Acar, Kwabena Owusu, Tiago Pinto, Aatif Chahechouhe, Geraldo ve Cem Ekici ile yollarını ayırmıştı.Sarı-lacivertli ekipte daha önce de 2.Lig şampiyonluğu yaşayan Erdem Özgenç, bu sezon Spor Toto 1. Lig takımlarından Pendikspor forması giyiyor.

Süper kulvarda erken ayrılık

TARAFTARIN AKLI YANAL’DA

Teknik Direktör Mustafa Dalcı’nın, 4-1’lik Fatih Karagümrük yenilgisinin ardından istifa etmesi sonrası Ankaragücü yönetimi yeni teknik adam arayışlarına hız verdi. Sarı-lacivertli taraftarlar, geçmişte Beştepe’de görev yapan ve takımı Avrupa’ya taşıyan deneyimli teknik adam Ersun Yanal’ı göreve çağırdı. Taraftarların takımın başında görmek istediği diğer bir isim ise sarı-lacivertli ekibi 2017-2018 sezonunda Süper Lig’e taşıyan İsmail Kartal. Kartal, geçen sezon Fenerbahçe’de, Portakizli teknik adam Vitor Pereira’dan sonra görev yaptığı dönemde büyük bir çıkış yakalamış ve takımı ligi ikinci sırada bitirmişti.
Sosyal medyada çok sayıda yorumda bulunan sarı-lacivertliler, Ersun Yanal’ı listenin ilk sırasına taşırken, Kartal’a olan ilgi de çok yükseğe ulaştı. Son olarak 2001-2002 sezonunda Ankaragücü’nü çalıştıran Ersun Yanal o dönem Süper Lig’de ilk 3 hafta itibarıyla en çok gol atan takım olmuştu. O sezon Ankaragücü 34 maçta 15 galibiyet 8 beraberlik 11 mağlubiyet alırken, Avrupa Kupalarına gitme hattını elde etmişti.

LİSTENİN TEPESİNDEKİ İSİM ERDOĞAN

Taraftarlar arasında, geçmişte Beştepe’de görev yapan ve başarılı olan isimler öne çıkarken, yönetim cephesinin planları arasında Ömer Erdoğan, Samet Aybaba ve Aykut Kocaman gibi teknik adamların bulunduğu ileri sürülüyor. Süper Lig ekibi Hatayspor’da yaptığı çıkış ile dikkatleri üzerine çeken ve yeni kuşağın önemli teknik adamları arasında gösterilen Ömer Erdoğan’ın bu anlamda listesinin ilk sırasında olduğu ve öncelikli teklifin kendisine yapılacağı öğrenildi.
MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 5. haftasında, Beşiktaş ile Eryaman Stadı’nda karşılaşacak.

BAKMADAN GEÇME!