“STAT MERKEZDE KALSIN”

Güncelleme Tarihi:

“STAT MERKEZDE KALSIN”
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2013 00:00

İlhan Cavcav, yemekte buluştuğu amatör kulüp başkanlarından, gündemdeki konuya destek vermelerini istedi.

Haberin Devamı

“357 DÖNÜMLÜK ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ ALANI, MODERN BİR TESİS İÇİN ÇOK ELVERİŞLİ”

Ankara’da 187 amatör futbol kulübü olduğunu belirten deneyimli Başkan, “F.Bahçe ve Beşiktaş’ın yanı sıra diğer kent takımlarının hepsinin statları şehrin içinde. Biz de birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Ankara’ya yapılacak stat konusunu sayın Başbakanımıza ileterek, çözeriz” diye konuştu.

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Ankara’daki amatör futbol kulüp başkanlarını Beştepe’deki tesislerde ağırlarken, Başkent’e yapılacak yeni stat için birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi konusunda destek istedi. G.Birliği ile Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından ortaklaşa organize edilen yemeğe; Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, TFF yetkilileri, AASKF temsilcileri, Gençlerbirliği yöneticileri ile amatör kulüp başkanları katıldı.
Cavcav, Ankara’da 187 amatör futbol kulübünün faaliyet gösterdiğini, profesyoneller ile amatörlerin dayanışma içinde olması gerektiğini vurgulayıp, “Ankara’ya yapılacak yeni stadın yeri konusunda bazı endişeler mevcut. Stadın, Eskişehir yoluna, merkezden uzak bir yere yapılması planlanıyor. F.Bahçe ve Beşiktaş’ın stadı şehrin içinde. Hangi kente giderseniz gidin, statları şehrin merkezinde. Başkent’in göbeğindeki Atatürk Kültür Merkezi, 357 dönüm araziye sahip ve bomboş duruyor. Stat, Eskişehir yoluna yapılırsa; Mamak’tan, Kayaş’tan, Dikmen’den, Keçiören’den ve uzak semtlerden vatandaşlar buraya nasıl gitsin. Bizler, birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Konuyu, Sayın Başbakanımıza ileterek, çözeriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

YETENEKLERİMİZİ ANKARA DIŞINA KAPTIRMAYALIM

Her yıl Ankara’dan 40-50 amatör futbolcunun başka kentlere gidip profesyonel olduğu bilgisini aldığını belirten Cavcav, “Yetenekli isimleri göz göre göre elimizden kaçırmayalım. Elalem 3 lira veriyorsa, biz 5 lira veririz. Bunun için temas halinde olmalıyız. G.Birliği; Maliye’ye, SGK’ya bir kuruş borcu olmayan, UEFA’da örnek gösterilen bir kulüp. Burası benim kulübüm değil, Ankaramızın kulübü. Ankaragücü’nün yaşadığı sorunlar nedeniyle stattaki yük, bizim üzerimizde. Geçenlerde, amatör kulüplerin su ve elektrik ile ilgili sorunları olduğu bize iletildi, hemen giderdik. Ankara olarak birbirimize destek vermek ve sahip çıkmak zorundayız. Başkent’ten neden bir şampiyon çıkmıyor. Çünkü seyircimiz yok, hasılatımız yok. Naklen yayın gelirimiz düşük. Büyük kulüplerimizi kıskanmıyorum. Sadece kombine kartlarından parayı götürüyorlar. Sonra da futbolculara 5-10 milyon Euro ödeyebiliyorlar” dedi.

Haberin Devamı

AMATÖR SPOR KULÜPLERİ ÖNEMLİ ADRESTİR

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise çok önemli bir buluşmanın gerçekleştiğini belirterek, “Bugüne kadar amatör spor kulüpleriyle, profesyonel kulüpler bir araya gelmiş midir, merak ediyorum. Bugünkü toplantı, bu açıdan çok değerli. Amatör spor kulüpleri, önemli adreslerdir” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!