Sports İzmir Sorumlusu Kılınçer: Önceliğiniz hareket olsun 

Güncelleme Tarihi:

Sports İzmir Sorumlusu Kılınçer: Önceliğiniz hareket olsun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2018 15:30

Sports İzmir Sorumlusu Kılınçer: Önceliğiniz hareket olsun 

Haberin Devamı

ANKARA ,(DHA) - İZMİR Sports International Spor Sorumlusu Hasan Kılınçer, tatillerde spor yapamayacak olanların önceliğinin hareket olması gerektiğini vurgulayarak, "Spor yapmak sadece spor salonuna gitmek anlamına gelmiyor. Spor yapmak istediğin sürece her zaman bir yolunu bulabilirsiniz. Önceliğiniz hareket etmek olsun" dedi.
İzmir Sports International Spor Sorumlusu Hasan Kılınçer, bayram ve yaz tatili nedeniyle spor salonuna gidemeyecek ya da spora ara vereceklere önerilerde bulundu. Hasan Kılınçer, önceliğin hareket olması gerektiğine dikkati çekerek, "Dünyanın neresine giderseniz gidin, vücudunuz sizinle birlikte olduğu sürece spor yapabilirsiniz. Spor yapmak sadece spor salonuna gitmek anlamına gelmiyor. Bununla birlikte hemen hemen bütün otellerin küçük veya büyük spor salonu var. Spor salonu yoksa, otel odası, sokaklar sizin. Spor yapmak istediğin sürece her zaman bir yolunu bulabilirsiniz. Önceliğiniz hareket etmek olsun’’ diye konuştu.
'GÜCÜNÜZÜ 3-4 HAFTA ANTRENMAN YAPMADAN KORUYABİLİRSİNİZ'
Hasan Kılınçer, 3-4 hafta antrenman yapmadan gücün korunabileceğini kaydederek şunları söyledi:
"Gücünüzü 3-4 hafta kadar antrenman yapmadan koruyabilir, daha sonra yavaş yavaş kaybetmeye başlarsınız. Kaslar, 2-3 hafta sonra kayba uğrar. Fakat tekrar başladığınız zaman kısa sürede geri kazanırsınız. 3-4 hafta içerisinde dayanıklılık performansınız yüzde 4 ile yüzde 25 arası azalır. İleri düzey sporcularda maksimum oksijen alımı yüzde 6 ile yüzde 25 arası azalır. Yeni başlayanlar antrenman yapmadan en fazla 2 hafta dayanıklılık performansını koruyabilir. 4 hafta sonra tüm maksimum oksijen alımı kazanımını kaybedebilir. Kas, güç, dayanıklılık, yağ kazanımı ve kaybı bu süreç içerisinde kişiden kişiye göre değişebilir. İlk haftalarda kas glikojen depolarının küçülmesiyle sizde kütle olarak daha küçük görünürsünüz. Tekrar spora başladığınızda glikojen depolarınız hızla genişleyeceği için kısa sürede aynı kütleye ulaşırsınız. 3-4 hafta sonra esnekliğiniz yüzde 7 ile yüzde 30 arasında azalır."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!