Spor zirve yapacak

Güncelleme Tarihi:

Spor zirve yapacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2021 02:24

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) ile Ankara Kent Konseyi(AKK), bugün yaklaşık iki bin sporcunun katılımıyla ‘Başkent Spor Zirvesi’ düzenleyecek. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliğindeki zirveye, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katılacak.

Haberin Devamı

Ankara’da hem sporu ve sporcuyu destekleyi hem de kenti ‘sporun da başkenti’ yapmayı hedefleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), bugün 16.00-22.30 saatleri arasında Gençlik Parkı’nda ‘Başkent Spor Zirvesi’ adlı bir organizasyon düzenleyecek. Ankara Kent Konseyi’nin(AKK) de destek verdiği Başkent Spor Zirvesi’ne, iki bin sporcu katılacak.

SPOR ENVANTERİ OLUŞTURULACAK

Ankara’nın spor kulüplerini bir araya getirerek ‘spor envanteri oluşturmak’ ve ‘Başkent’te sporun gelişmesi için politikalar üretmek’ amacıyla düzenlenecek olan spor zirvesine; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ABB Başkanı Mansur Yavaş ile Ankara’daki spor kulüpleri ve çok sayıda sporcu katılacak. AKK Spor Çalışma Grubu, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın kentte faaliyet gösteren sporcu ve spor kulüplerine olan desteklerini anlatarak, hazırladığı yönergeler ve hedeflerini paylaşacak.

VE HEDEFLER ORTAYA KONULACAK

Ankara’da yaşayan herkesin spor hizmetlerine adil ve kaliteli erişimi, spor kültürünün gelişmesi, kentte sporun bir yaşam biçimi haline getirilmesi, amatör spor kulüplerinin desteklenmesi, kaliteli sporcu altyapısı oluşturulması ile kentin spor tesisi altyapısının geliştirilmesinin masaya yatırılacağı zirvede ayrıca Ankara’nın uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapan ve sporun başkentine dönüşmesini sağlayacak hedefler ortaya konulacak.

Haberin Devamı

30 ÇADIR KURULACAK SPOR DALLARI TANITILACAK

Başkent Spor Zirvesi kapsamında Gençlik Parkı’na 30 çadır kurulacak. 21 spor kulübü, bu çadırlarda kendi spor dallarını tanıtacak. Fotoğraf sanatçısı Ozan Sağdıç’ın sergisinin de yer alacağı zirvede; ABB Spor, ASKİ Spor ve EGO Spor’un ulusal ve uluslararası başarılara imza atmış sporcuları sahne şovları gerçekleştirecek. Ankara’nın spor kültürüne katkı sunmuş sporcularına teşekkür beratları teslim edilecek. Sivil toplum kuruluşlarının düzenleyeceği oturumlara da ev sahipliği yapacak olan zirvede ABB Kent Orkestrası ve Bando Takımı mini konser verecek. Başkent Spor Zirvesi, Karadeniz müziğinin sevilen ismi Selçuk Balcı’nın kapanış konseriyle sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!