Sosyal konut TIR’ında 360 derece tur

Güncelleme Tarihi:

Sosyal konut TIR’ında 360 derece tur
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2022 17:02

‘Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi’ olan ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ projesinin tanıtım TIR’ının ilk durağı Ankara oldu.

Haberin Devamı

 

15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’ndaki TIR’ı ziyaret eden vatandaşlar özel VR teknolojisi sayesinde projedeki örnek daireleri sanal olarak inceleme imkânı buldu. Vatandaşların merak ettikleri tüm soruların cevapları da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı uzmanları tarafından yanıtlandı.

Sosyal konut TIR’ında 360 derece tur

TOKİ Uygulama Dairesi Başkanı Osman Direnç şu bilgileri verdi: “Vatandaşlar ‘Türkiye’nin en büyük sosyal konut projesi’ ile ilgili TIR’da bulunan TOKİ uzmanlarından yüz yüze görüşerek merak ettikleri sorulara ilişkin bilgi alabilecek. Aynı zamanda özel VR teknolojisi sayesinde daha önce yapılmış TOKİ projelerindeki örnek daireleri 360 derece deneyimleyebilecekler. TIR ekranlarından yayınlanan soru cevap videoları sayesinde de vatandaşlar bilgilendirilecek. İlk olarak Ankara’da bulunan TIR’ımız daha sonra Diyarbakır, Konya, Muğla, Aydın, Erzurum, Kahramanmaraş, Yozgat, Tunceli, Amasya, Bolu, Zonguldak, Afyon, Uşak, Kırşehir, Elazığ, Manisa’da şehirlerin meydanlarında bulunacak. Tüm vatandaşlarımızı tanıtım TIR’ımıza bekliyoruz.” TIR, Ankara’nın ardından dün diğer illere gitmek için yola çıktı.

Haberin Devamı

Sosyal konut TIR’ında 360 derece tur

‘DAİRELERİN İÇİ GENİŞ VE BÜYÜK’
Özel VR teknolojisi sayesinde sosyal konut projesini inceleme imkânı bulan vatandaş Tubay Çelik, “Sanal gözlükle örnek daireleri incelemek oldukça keyif vericiydi. Dairelerin içi oldukça geniş ve büyük tasarlanmış. Dairenin salon ve mutfak kısmını çok beğendim. Şartlarım uymadığı için projeye başvuramamıştım fakat başvurmak isteyen herkese tavsiye ederim” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 14 Eylül’de hayata geçirdiği, ‘TOKİ sosyal konut’ projesi kapsamında Ankara’da toplam 18 bin konut inşa edilecek. Başkentteki konutlar, Ayaş, Sincan, Gölbaşı, Kahramankazan, Kızılcahamam, Mamak, Etimesgut, Polatlı, Evren, Bala, Çamlıdere, Şereflikoçhisar’a yapılacak.

Haberin Devamı

Sosyal konut TIR’ında 360 derece tur

BAKMADAN GEÇME!