Sönmezalp'in 'Panopticon' sergisi

Güncelleme Tarihi:

Sönmezalpin Panopticon sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2016 10:23

Sönmezalp'in 'Panopticon' sergisi

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)-SANATSAL çalışmalarını Ankara'da sürdüren mimar-ressam H. Suna Sönmezalp'in 'Panopticon' isimli resim sergisi, Atlas Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin ilgisine sunuldu. 29 adet yağlıboya çalışmaları 10 Haziran'a kadar izlenebilecek.
İstanbul doğumlu olan H. Suna Sönmezalp, 1975 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun olduktan sonra mimarlık mesleği yanı sıra resim sanatına ilgisinin yoğun olması nedeniyle birçok sanat atölyesinde sanatsal çalışmalara katıldı. 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Resim Anasanat dalında yüksek lisans, 2012 yılında da Sanatta Yeterlilik eğitimini tamamladı. Sönmezalp, sanatsal çalışmalarında genellikle mimari ve fiziki görünüm olarak 'kent' imgesini işlediğini belirterek şunları söyledi:
"Foucault'un özenle üzerinde durduğu 'Panoption' hapishane modelinden yola çıkarak 'sonuç, kavram ve yaşam' olarak sorgulayan bir anlayışla yapıtlarımı oluşturuyorum. Doğadan ve yaşam alanlarından koparak mekanikle sarmalanmış mekanlara hapsedilen insan hallerini imleyen 'Panopticon'dan İnsan Manzaraları' projem kapsamında çok sayıda kişisel sergiler açtım. 'Panopticon' isimli bu sergimde mimarlık deneyimlerimin bir uzantısı olan uzantıların yer ve kavram ilişkilerini yeni anlatımlarla gözler önüne sermeye çalıştım".
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!