Son saniyede büyük hüsran

Güncelleme Tarihi:

Son saniyede büyük hüsran
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2019 16:20

Gençlerbirliği, Süper Ligin 16. haftasında, konuk ettiği lider Demir Grup Sivasspor ile uzatmanın son anlarında yediği golle 2-2 berabere kaldı.

Haberin Devamı

* Oyuna daha etkili başlayan konuk takım Kone’nin golü ile devreyi üstün tamamladı. İkinci yarıda sahada çok farklı bir Gençlerbirliği vardı. İki dakika içinde Stancu ve Ayite ile öne geçen Şimşekler, sonraki bölümde önemli fırsatları kaçırdı.

* Hakem Halis Özkahya, oyunun sonuna 6 dakika ilave etti. Sivasspor, dakikalar 96’yı gösterirken, korneri kullandı. Yatabare’nin röveşatası, savunmaya çarpıp ağlara giderken, Eryaman Stadı’nda tarifsiz bir şok yaşandı.

Stat: Eryaman
Hakemler: Halis Özkahya (**), Cevdet Kömürcüoğlu (**), Samet Çavuş (**)
Gençlerbirliği: Ertaç (**), Baiano (**), Bjarsmyr (**), Toure (**), Halil İbrahim (**), Yasin (**), Sessegnon (**), Candeias (**) (dk. 72 Berat **), Seuntjens (*) (dk. 46 Ayite ***), Sefa (**) (dk. 81 Erdem **), Stancu (***)
Demir Grup Sivasspor: Samassa (***), Marcelo (**), Appindangoye (**), Caner (**), Uğur (**), Ziya (*) (dk. 76 Volkan *), Hakan Arslan (**), Erdoğan (*) (dk. 61 Traore **), Mert Hakan (**), Yatabare (***), Kone (**)
Goller: Dk. 24 Kone, dk. 90+6 Yatabare (Demir Grup Sivasspor), Dk. 56 Stancu, dk. 59 Ayite (Gençlerbirliği)
Sarı kartlar: Dk. 21 Marcelo Goiano, Dk. 43 Caner Osmanpaşa (Demir Grup Sivasspor), Dk. 78 Baiano, Dk. 90 Berat ve Stancu (Gençlerbirliği)

Haberin Devamı

24. dakikada, Demir Grup Sivasspor maçın ilk tehlikeli atağında golü buldu. Mert Hakan ara pasıyla Yatabare’yi kaçırdı. Yatabare’nin yerden kale çizgisine paralel gönderdiği topu, arka direkte Kone tamamlayıp, takımını 1-0 öne geçirdi.
33. dakikada Hakan Arslan’ın ceza yayının sağından yaptığı etkili vuruşta kaleci Ertaç, köşeye giden topu uzanarak kornere çeldi.
43. dakikada Sessegnon’un kullandığı serbest vuruşta savunmanın karşıladığı topu Yasin, Sefa’ya indirdi. Sefa’nın ceza sahası içinden yaptığı vuruşta kaleci Samassa gole izin vermedi.
Karşılaşmanın ilk yarısı, Demir Grup Sivasspor’un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARIDA FIRTINA GİBİ ESTİLER

İkinci yarıya Gençlerbirliği istekli başladı. 56. dakikada Toure’nin savunmanan arkasına attığı topu Sefa, iyi kontrol etti. Kale sahasına çıkardığı topu uzak direkte bekleyen Stancu ağlara gönderip, skoru dengeledi: 1-1.
59. dakikada Gençlerbirliği üstünlüğü yakaladı. Ayite ile başlayan atakta, ceza sahası içinde bir türlü savunmanın uzaklaştıramadığı topu Ayite filelere gönderdi.
Sonraki iki dakikada kırmızı-siyahlılar, Stancu ile mutlak iki gol pozisyonunu değerlendiremedi.
75. dakikada Sessegnon’un savunmanın arkasına uzattığı topu Stancu aldı. Çapraz pozisyonda yerden vuruşunu kaleci Samassa, son anda uzanıp kornere çeldi.
90.6. dakikada Sivasspor’lu oyuncular koneri kullandı. Savunmadan seken topu Yatabare röveşata ile kaleye gönderdi. Defansa çarpan top beraberlik golü olarak ağlara gitti: 2-2.

Son saniyede büyük hüsran


NOTLAR:

Haberin Devamı

SİO KADRODAN ÇIKARILDI

Gençlerbirliği ile Demir Grup Sivasspor arasındaki mücadelede, iki takım da önemli oyuncularından faydalanamadı. Başkent ekibinde, sakatlıkları süren Diallo ve Ahmet Oğuz maç kadrosuna alınmazken, soğuk algınlığı geçiren Giovanni Sio da forma giymedi. Sivasspor’da ise Emre Kılınç ve Fatih Aksoy cezaları nedeni ile görev yapamadı. Fernando, ısınma sırasında sakatlanınca, Kone, 11’de sahaya çıktı.
Demir Grup Sivasspor’da Uğur Çiftçi, Gençlerbirliği’nde de Matias Bjasmyr, eski takımlarına karşı forma giydi.
İki takım oyuncuları sahaya, uyuşturucu ile mücadele uygulamasına dikkat çekmek ve destek vermek için pankartla çıktı. Gençlerbirliği yönetiminin hafta içinde aldığı karar sonrasında, tribünde konuk takım taraftarına ayrılan bölüm genişletilirken, lider Sivasspor taraftarı bu alanı büyük ölçüde doldurdu.

GENÇLER YİNE YENİLMEDİ

Gençlerbirliği, Sivasspor’u konuk ettiği son 9 Süper Lig maçının sadece birini kaybederken (3 galibiyet, 1 yenilgisi), beşinci kez berabere kaldı.
Evinde oynadığı son 4 Süper Lig maçını kaybetmeyen Gençlerbirliği (2 galibiyet - 2 beraberlik), sezonun ilk 5 iç saha karşılaşmasında galibiyet alamamıştı.
Süper Lig’deki son 7 maçını en az ikişer gol atarak kazanan Sivasspor, kulüp tarihinin en uzun galibiyet serisine Ankara’da son verdi. Kırmızı-siyahlılar, Başkentte iki gol bulmasına rağmen, bu kez 3 puana uzanamadı.
Süper Lig’de bu maça çıkana kadar 33 puan toplayan Sivasspor’un, bu maçı kazanıp, lig tarihinde ilk 16 haftalık süreçler itibarıyla en yüksek puana ulaşma hedefi gerçekleşmedi.

BOGDAN STANCU DEMEK GOL DEMEK

Bu sezon Süper Lig’de üst üste 5 maçta gol atan ilk oyuncu olan Bogdan Stancu, bu özelliğini 6. maçta da gösterdi ve rekoru geliştirdi. Stancu aynı zamanda, lig genelinde golleriyle takımına en fazla puan kazandıran isim (11 gol 11 puan)
Rıza Çalımbay ile rakip olduğu 8 Süper Lig maçının altısından galip ayrılan Hamza Hamzaoğlu, ikinci beraberliğini yaşadı. (1 yenilgi)
Rıza Çalımbay’ın Süper Lig kariyerinde en fazla berabere kaldığı takım Gençlerbirliği’ydi. Dün 2-2 biten maçın ardından, bu sayı 16’ya yükseldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!