Son prova ‘Veda’

Güncelleme Tarihi:

Son prova ‘Veda’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2019 13:20

Kartal Tibet, Haluk Bilginer, Hülya Koçyiğit, Fazıl Say, Erdal Beşikcioğlu, Yıldız Kenter ve Zuhal Olcay gibi ünlü isimlerin mezun oldukları Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, Beytepe’deki yeni adresine taşındı. Mezunlar, önceki gün okullarına “Duvarlar yıkılır anılar yıkılmaz” diyerek veda etti.

Haberin Devamı

Cebeci’deki tarihi binadan 1984 yılında Beşevler’e taşınan Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, burada 35 yıl eğitim verdi.
Beytepe Kampusu’ne yeni adresine taşınan konservatuvarın eski mezunları ve öğrenciler, önceki gün bir araya gelerek ‘veda etkinliği’ düzenledi. Öğrenciler okulun koridorlarında müzik yaparken, mezunlar da anılarını tazeledi ve bol bol fotoğraf çekinerek bu anı ölümsüzleştirdi. Okul Müdürü Binnur Ekber, konservatuvarın çok sayıda sanatçı yetiştirdiğini, Türkiye’nin sanat hayatına çok büyük katkıları olduğunu söyledi.

Son prova ‘Veda’

ÇOK ÜZÜLÜYORUZ

1987 yılında Tiyatro Bölümü’nden mezun olan ünlü oyuncu Cem Emüler, “Çok üzülüyoruz. İnsanın en güzel anıları okulda oluyor. Çocukluğumuzun, gençliğimizin en özel anıları buradaydı. Çok sayıda isim buradan mezun oldu. Cüneyt Gökçer, Asuman Korat, Gürer Aykal, Rengim Gökmen gibi çok değerli isimler burada hocalık yaptı” diye konuştu.

Haberin Devamı

BİZİM İÇİN MABET

1987 yılında Çello Bölümü’nden mezun olan Caz Ana Sanat Dalı Bölüm Başkanı Gökhan Somel ise okuldaki arkadaşlıkların çok güzel olduğunu, önceki yıllarda okulun yatılı olması nedeniyle Anadolu’dan çok sayıda öğrenci aldığını ve yeni yeteneklerin keşfedilmesinde büyük rolü olduğunu kaydetti. 1989 yılında Vurmalı Çalgılar Bölümü’nden mezun olan Yalçın Baygın da, okulun kendileri için bir ‘mabet’ olduğunu dile getirdi.

BAKMADAN GEÇME!