Son dönemeçte nefesler tutuldu

Güncelleme Tarihi:

Son dönemeçte nefesler tutuldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2020 00:24

Ankaragücü, kendi sahasında Medipol Başakşehir karşısında aldığı yenilgi sonrası, ligin dibine indi. Gençlerbirliği ise deplasmanda Kayserispor’a kaybederken, üzerinde taşıdığı stresten kurtulamadı.

Haberin Devamı

Süper Ligde 28. hafta geride kalırken zirve yarışı ve kümede kalma mücadelesinde nefesler tutulmuş durumda. Başkent ekipleri, bu yarışın lige tutunmaya çalışanlar bölümünde yar alıyor. Bu hafta alınan sonuçların ardından işler karışırken, kalan 6 hafta ile ilgili puan hesaplamaları tekrar gözden geçiriliyor. Ankaragücü, Eryaman Stadı’nda oynadığı müsabakada, şampiyonluk kovalayan Medipol Başakşehir karşısında aldığı 2-1’lik yenilgi sonrası, ligin dibine indi. Gençlerbirliği ise deplasmanda Hes Kablo Kayserispor’a kaybederken, bir süredir üzerinde taşıdığı stresten kurtulamadı.
Ligin kalan 6 haftalık bölümünde yer alan takımların kendi aralarında oynayacağı karşılaşmalarda ortaya çıkacak sonuçlar, ligden düşecek takımları belirleyici olacak.

GENÇLER’İN DEPLASMAN KARNESİ ZAYIF

Konuk olduğu Hes Kablo Kayserispor’a 2-0 yenilen Gençlerbirliği, bu sezon deplasmandaki 9. mağlubiyetini yaşadı. Başkent temsilcisi, bu sezon deplasmandaki kötü performansını Kayseri’de de sürdürdü. Son üç deplasmandan puansız dönen Gençlerbirliği, dış sahada oynadığı 14 maçın 9’unu kaybetti.
Başkent temsilcisi bu sezon deplasmanda 3 kez galip gelirken, 2 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.
Dış sahada 11 puan toplayabilen Gençlerbirliği, deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor, Kasımpaşa ve Aytemiz Alanyaspor’u yendi, Trabzonspor ve İttifak Holding Konyaspor ile berabere kaldı. Kırmızı-siyahlıların, Antalyaspor karşısında aldığı 6-0’lık galibiyet bu sezonun en farklı galibiyetleri arasında yer alıyor.
Süper Lig’de 31 puanı bulunan başkent temsilcisi, sahasında ise 5’er galibiyet ve beraberlik ile 4 mağlubiyet aldı. Gençlerbirliği, 29. hafta mücadelesinde Ankara’da Kasımpaşa’yı ağırlayacak.
Gençlerbirliği; topladığı 20 puanla iç saha performansında 14, elde ettiği 11 dış saha puan ile de 16. sırada bulunuyor. Dış sahada en kötü performansa sahip kulüp ise Hes Kablo Kayserispor.

ANKARAGÜCÜ İÇ SAHADA DA GÜLEMEDİ

Geride kalan 28 haftada topladığı 24 puanla son sırada yer alan Ankaragücü, iç saha performansı ile de hayal kırıklığı yaşıyor. Sarı-lacivertliler, iç sahada oynadığı 14 müsabakada; 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 yenilgi alıp, 13 puan topladı. Başkent ekibi, İttifak Holding Konyaspor ile birlikte, iç sahada en az puan toplayan takım konumunda.
Ankaragücü, deplasmanda 14 maça çıkarken; 2 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 yenilgi alıp, 11 puan topladı. Sarı-lacivertliler. bu alanda ise 15. basamakta yer alıyor. Sarı-lacivertliler, deplasmandaki iki galibiyeti, Kasımpaşa ve Malatyaspor’a karşı 1-0’lık skorla aldı.

Son dönemeçte nefesler tutuldu

A.GÜCÜ İTİRAZ EDİYOR

Haberin Devamı

Ankaragücü Kulüp Başkanı Fatih Mert, Medipol Başakşehir maçında attıkları ikinci golün ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmaması nedeniyle federasyona itiraz edeceklerini açıkladı.
Mert, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Cuma günü bizim sayılmayan golümüz, dün Gaziantep’in benzer pozisyonda sayılan golü. Kulüp olarak itirazlarımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Ankaragücü, 28. haftanın açılış maçında konuk ettiği Medipol Başakşehir’e 2-1 yenilmişti. Rodrigues’in 12. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçen MKE Ankaragücü’nün 22. dakikada bulduğu ikinci gol, ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmamıştı. Medipol Başakşehir, ikinci devre Aleksic ve Visca’nın attığı gollerle üç puan almıştı.

Son dönemeçte nefesler tutuldu

GENÇ ARDA’NIN ŞANSSIZLIĞI

Haberin Devamı

Hes Kablo Kayserispor maçında sakatlanan Gençlerbirliği savunma oyuncusu Arda Kızıldağ’ın yapılan kontrolleri sonucunda sol ayak 5. tarak kemiğine yapışan tendonda gerilme ve buna bağlı ödem tespit edildiği belirtildi. Kulüpten yapılan bilgilendirmede, daha önce oyuncunun aynı kemiğinde kırık meydana geldiği hatırlatılıp, son sakatlıkta kemik yapısında herhangi ciddi bir problemin tespit edilmediği ve tedavisine sağlık ekibi tarafından başlandığı aktarıldı.

Alt gruptaki takımların maçları:

Ankaragücü (24)

Trabzon (d)
Alanyaspor (i)
Göztepe (d)
Galatasaray (i)
Antalyaspor (i)
Denizlispor (d)

Gençlerbirliği (31)

Kasımpaşa (i)
Malatyaspor (d)
Fenerbahçe (i)
Göztepe (d)
Sivasspor (D)
Beşiktaş (i)

Haberin Devamı

Konyaspor (27)

Beşiktaş (d)
Çaykur Rize (i)
Gaziantep FK (d)
M.Başekşehir (i)
Trabzon (d)
Alanyaspor (i)

Malatyaspor (28)

Fenerbahçe (d)
Gençlerbirliği (i)
Sivasspor (d)
Beşiktaş (i)
Çaykur Rize (d)
Gaziantep FK (d)

Denizlispor (31)

Çaykuri Rize (d)
Gaziantep FK (i)
M.Başakşehir (d)
Trabzon (i)
Alanyaspor (d)
Ankaragücü (i)

Çaykur Rize

Denizlispor (i)
Konyaspor (d)
Kayserispor (i)
Kasımpaşa (d)
Malatya (i)
Fenerbahçe (d)

Kayserispor (25)

Sivasspor (d)
Beşiktaş (i)
Çaykur Rize (d)
Gaziantep FK (i)
M.Başakşehir (d)
Trabzonspor (i)

Kasımpaşa (32)

Gençlerbirliği (d)
Sivasspor (i)
Beşiktaş (d)
Çaykur Rize (i)
Gaziantep FK (d)
Başakşehir (i)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!