Son bölümde güçlü adımlar

Güncelleme Tarihi:

Son bölümde güçlü adımlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2022 23:45

Sarı-lacivertliler, özellikle sezonun ikinci yarısındaki zorlandığı maçlarda kritik puanları, karşılaşmaların uzatma anlarında bulduğu gollere kazandı. Başkent ekibi; Tuzlaspor ve Denizlispor engellerini bitime saniyeler kala aştı.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de, milli maçlar nedeniyle verilen aranın ardından heyecan, 30. hafta müsabakaları ile devam edecek. Geride kalan 29 haftada, 59 puan toplayan MKE Ankaragücü, liderlik koltuğunda otururken, en yakın takipçisi Bereket Sigorta Ümraniyespor’un 4, üçüncü sıradaki Royal Hastanesi Bandırmaspor’un ise 10 puan önünde, Süper Lig’e emin adımlarla ilerliyor. MKE Ankaragücü, pazar günü kendi sahasında ligin 5. basamağında bulunan Eyüpspor ile karşılaşacak. Başkent ekibi, ligin ilk yarısında oynadığı mücadelede rakibine 2-0 yenilirken, sezondaki ilk mağlubiyetini almıştı.

2. YARIDAKİ İLK MAÇ DÖNÜM NOKTASI

MKE Ankaragücü sezonun ilk yarısını, 39 puanlı lider Bereket Sigorta Ümraniyespor’un 3 puan gerisinde 36 puanla ikinci sırada tamamlarken, üçüncü basamaktaki BB Erzurumspor ile aynı puana sahipti. Arkadan gelen Royal Hastanesi Bardırmaspor ile Eyüpspor ise 32 puandaydı.
Sezonun ikinci yarısına, kendi sahasında Tuzlaspor maçı ile başlayan MKE Ankaragücü, çok zorlandığı ve rakibinin son bölümü bir kişi eksik oynadığı mücadeleyi, oyuna sonradan giren savunmacılardan Alperen Babacan’ın golüyle 1-0 kazanarak, çok kritik bir galibiyet aldı. Lider Bereket Sigorta Ümraniyespor aynı haftadaki maçını galip tamamlarken, zirve adayı diğer takımlar BB Erzurumspor ve Royal Hastanesi Bandırmaspor’un yaşadığı puan kayıpları, ilk iki sıradaki takım ile peşinden gelenlerin arasındaki puan farkının biraz daha açılmasını sağladı. Tuzlaspor maçındaki sonuç, 3 puanın yanı sıra sonrasındaki dönem için Ankaragücü’ne önemli bir moral kazandırdı. Teknik ekip üzerinde artan taraftar baskısı, olası bir puan kaybının yaşanmaması nedeni ile aşağı çekildi.

YUSUF ABDİOĞLU BİR KAZ DAHA DEVREDE

Ankaragücü taraftarının yüreğini ağzına getiren diğer maç yine sezonun ikinci yarısında Eryaman Stadı’nda oynanan, Altaş Denizlispor mücadelesi oldu. Sarı-lacivertliler öne geçip, sonrasında yakalandığı maçın son anlarına 1-1 girerken, sahneye bir kez daha Yusuf Abdioğlu çıktı. İkinci kaptan Yusuf, 90+2. dakikada attığı golle takımını 2-1’lik galibiyete taşırken, başkent ekibi lider Bereket Sigorta Ümraniyespor ile puanını (45) eşitledi. Yusuf Abdioğlu, ligin 9. haftasında, deplasmanda oynanan ve 1-1 devam eden Royal Hastanesi Bandırmaspor maçının 84. dakikasında attığı golle takımına 3 puanı getirdi.
Ankaragücü, Kocaelispor’u dış sahada oynadığı karşılaşmada 2-1 yenerken, galibiyet golü 86. dakikada Murat Uçar’dan geldi. Teknik Direktör Mustafa Dalcı’nın talebeleri, deplasmanda 1-1 berabere kalıp, bir puanı kurtardığı Nasadoge Menemenspor müsabakasında golü 85. dakikada İshak Çakmak, penaltıdan attı.
MKE Ankaragücü’nün, milli araya girmeden önce oynadığı Manisa FK karşılaşması 1-1 sonuçlandı. Başkent temsilcisini yenilgiden kurtarıp, bir puan almasını sağlayan golü Ariyibi, 90+2. dakikada attı.
Ankaragücü’nde Aatıf, 3-0 biten Bereket Sigorta Ümraniyespor maçında 90+3, Murat Uçar da 2-0 sonuçlanan Balıkesirspor müsabakasının 88. dakikasında gol sevinci yaşadı. Bu goller puandan ziyade, maçın skorunu arttıran goller olarak kayıtlara geçti.

Haberin Devamı

ZORLU MÜCADELENİN HAZIRLIĞI SÜRÜYOR

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, Eyüpspor maçının hazırlıklarını Teknik Direktör Mustafa Dalcı yönetiminde, Beştepe Tesisleri’nde sürdürüyor. Sarı-lacivertlilerde, sakatlığı süren Tiago Pinto ile kart cezalısı Ali Kaan Güneren, maçta forma giyemeyecek.
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Ankaragücü-Eyüpspor maçında hakem Yiğit Arslan’ı görevlendirdi.

BOLATLI YAŞAMINI YİTİRDİ

Türk futbolunun değerli isimlerinden, A Millî Takımı ve Ankaragücü’nün eski oyuncularından Rıdvan Bolatlı yaşamını yitirdi.
TFF ve Ankaragücü kulüpleri, sosyal medya hesaplarından, başsağlığı mesajı paylaştı.
6 kez A Millî Takım formasını giyen ve 1954 Dünya Kupası finallerine katılan kadroda yer alan Bolatlı, Ankara Karagücü’nün ardından uzun yıllar Ankaragücü forması giydi.
Rıdvan Bolatlı anısına 1-4 Nisan tarihlerinde oynanacak tüm profesyonel müsabakalarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!