Sokakta direk engeli

Güncelleme Tarihi:

Sokakta direk engeli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2016 15:29

EnerjiSa’nın Sincan, Orhangazi Caddesi üzerine bir buçuk ay önce diktiği elektrik direkleri, görme engelliler için ayrılan sarı çizgili iz yolları kullanılamaz hale getirdi. Semt sakinleri duyarsızlığa tepki göstererek, “Bu çalışma caddede engel yaratmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Sincan Mustafa Kemal Mahallesi’nde uzunluğu 1 buçuk kilometreyi aşan Orhangazi Caddesi’ne EnerjiSa tarafından dikilen yeni elektrik direkleri semt sakinleri ve engelli vatandaşların tepkisini çekti. Cadde boyunca 30-40 metre aralıklarla kaldırımların üzerine dikilen direkler, görme engelliler için yapılan iz yollarının tamamını kullanılamaz hale getirdi.

ENGELLİ YOLUNA DİREK ENGELİ

Çalışmanın 1,5 ay önce başladığını belirten semt sakinleri sadece engelli yollarının kullanılamaz hale gelmediğini, yayaların da mevcut elektrik direklerine ek olarak dikilen yenileri nedeniyle kaldırımda yürümekte zorlandığını söyledi. Bülent B. isimli bir mahalleli kaldırımlardaki iz yolların tam üzerine dikilen direklerin oluşturduğu tehlikeye dikkat çekerek, ”Görme engelli bir vatandaş sarı çizgileri kullanmak istese, 30 metre sonra karşısına çıkacak elektrik direğine çarpacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

ENGEL KALKACAK

Mahalleliden gelen şikayetleri Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiği belirten Mustafa Kemal Mahallesi muhtarı Talat Balabanoğlu ise EnerjiSa’nın çalışmalarını tam anlamıyla bitirmediğini belirterek, “Proje sonlandığında, iz yolları kullanılır hale gelecek, aksi taktirde yüklenici firmaya cezai işlem uygulanacaktır. Kaldırımları nasıl aldıysa öyle teslim edecek, eylül ayının sonunda sarı çizgiler kullanılır hale gelecek” dedi.

DÜKKANLARIMIZIN NEFESİNİ KESTİ

Öte yandan cadde esnafı da mevcut direklere ek olarak yapılan yeni elektrik direklerinin dükkanların önünü işgal ettiğini savunarak, “Dükkanlarımız nefes alamaz oldu” yorumunda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!