Sokak yasağına köçekli protesto

Güncelleme Tarihi:

Sokak yasağına köçekli protesto
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2013 00:00

Müzisyenleri Yaşatma Derneği (MÜYA-DER) üyeleri, davul-zurna ile birlikte köçek oynatıp sokak düğünlerinin yasaklanmasını protesto etti.

Haberin Devamı

Kırıkkale Valiliği İl Mahalli Çevre Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda sokak düğünlerinin yasaklanması üzerine Müzisyenleri Yaşatma Derneği (MÜYA-DER) üyeleri, davul-zurna ile birlikte köçek oynatıp, kararı protesto ettiler. Müzisyenler daha sonra davullarını patlattı.
Cumhuriyet meydanında yaklaşık 100 müzisyenin katıldığı eylemde, MÜYA-DER Başkanı Adnan Saçal bir basın açıklamasında bulundu. Saçal, “Kırıkkale Valiliği İl Çevre Kurulu’nun 11 mahalleyi kapsayan ev düğünlerinin yasaklanması hususunda almış olduğu karar bizleri derinden üzdüğü gibi Kırıkkaleli hemşerilerimizi de üzmüştür. Alınan bu kararın haksız bir karar olduğunu, tekrar esnek hale getirilmesini yetkililerden bekliyoruz. Çünkü binin üzerinde müzisyen ve buna bağlı olarak geçimini sadece bu sektörden sağlayan esnaf kardeşlerimiz de mağdur edilmiştir. Mahalle düğünlerimiz bizim örf, adet, gelenek ve kültürlerimizi yaşattığımız günlerdir. Yüz yıllardır bizler bu kültür ile büyüdük. Cuma günü dua ile bayrak kaldırırız. Pazar günü gelin getirmekle mutlu son bulan bir kültürdür. Bu kültürü ileriki nesillere güzel bir şekilde bırakmak arzu ve hedefimizdir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!